PRM / I dag lancerer Easee sin nye ladeboks – har allerede solgt over 5000

  Pressemeddelelse fra Easee

  Hvorfor er overensstemmelseserklæringen så vigtig, tænker du måske. Det er dokumentationen, der bekræfter, hvilke standarder firmaet har fulgt i udviklingen af ladestanderen. I seks måneder har Easee i samarbejde med akkrediterede testhuse arbejdet på at teste og bevise deres tekniske løsninger. Nu er dokumentationen endelig klar, og salget er startet.

  • Vi har i alt modtaget ordrer på over 5000 ladere fordelt på Norge, Sverige, Danmark og Holland. Det er meget glædeligt, at dette sker på de markeder, hvor vi har haft det sværest de seneste måneder, siger Easees salgsdirektør Stefan Dekker.

  Charge Lite er nu lanceret i Sverige, Norge, Holland, Belgien, Danmark og Østrig.

  Det var den svenske installationsvirksomhed Efuel, der placerede de første ordrer af Lite. Efuel er en af Easees originale partnere, der har bidraget til firmaets vækst i Sverige og Danmark.

  • Vi har ventet på dette produkt. Vi har fulgt processen, som Easee har haft med både myndigheder og testhuse, og har fuld tillid til, at alt er i orden. Vi er glade for igen at kunne tilbyde vores kunder et fantastisk og sikkert produkt – med en overensstemmelseserklæring, der er helt i orden, siger Robert Rosenzweig, administrerende direktør for Efuel.


  Ny produktserie

  Charge Lite er det første produkt i Easees nye produktserie. I dag annoncerer firmaet tre nye ladestandere; Charge Lite for almindelige husholdninger, Charge Core med højere ladningshastighed for både husholdninger og fællesanlæg, og den MID-certificerede lader Charge Max. Core og Max bliver tilgængelige til salg i henholdsvis fjerde kvartal i år og første kvartal i 2024.

  Produktdirektør i Easee, Caroline Vorpenes, har haft ansvaret for at få ladestanderen Charge Lite klar til markedet:

  • Data og analyser fra 60 millioner opladninger og utallige input fra partnere, elektrikere og slutbrugere danner grundlag for udviklingen af denne produktserie. Hver ladestander har unikke egenskaber rettet mod forskellige målgrupper, siger hun.

  Produktlanceringen af Lite er meget vigtig for Easee, især i de lande, hvor salget af opladerne Home og Charge er blevet påvirket af det salgsforbud, som Elsäkerhetsverket indførte i Sverige i marts. I udviklingen af den nye produktserie har Easee taget hensyn til og ordnet alle de punkter, som myndighederne satte som betingelse for salgsforbudet – i samarbejde med akkrediterede testhuse som TÜV Rheinland og TÜV SÜD.

  Ekstern jordfejlbeskyttelse

  Et ofte diskuteret punkt, der førte til salgsforbudet af Home og Charge i Sverige, er Easees integrerede jordfejlbeskyttelse. Den samme løsning findes også i Lite, men denne gang har Easee erklæret overensstemmelse med den rigtige standard.

  • Vi har bemærket, at der er usikkerhed omkring anvendelsen af standarden på nogle markeder og tager derfor højde for dette. Charge Lite kræver derfor en ekstern jordfejlafbryder type A, så vi opfylder kravene, som myndighederne i f.eks. Sverige tolker dem, siger Vorpenes.

  Easee fastholder stadig, at det er helt sikkert at bruge opladerne Home og Charge. Der er ikke indført et forbud mod brug i nogen lande, og Easee vil fortsat kæmpe for sagen i retten.

  Tilpasningen af Charge Lite, med krav om en ekstern jordfejlafbryder type A, ændrer ikke firmaets synspunkt om, at den integrerede jordfejlbeskyttelse er tilstrækkelig.

  • Vi vil fortsætte dialogen med Elsäkerhetsverket for at nå til enighed om de allerede installeret opladere Home og Charge i Sverige. Vi har akkrediterede testhuse, der bekræfter, at løsningen er sikker, og vi vil fortsætte med at bygge på dokumentation og foretage endnu flere tests for at imødekomme myndighedernes krav, siger Vorpenes.


  Nye produkter – med lokal styring

  Lokal kontrol af opladeren har været højt på ønskelisten hos mange Easee-brugere. Charge Lite vil have Bluetooth, hvilket betyder, at du nu blandt andet kan starte og stoppe opladning, tjekke opladningshastighed, og låse/låse op for opladningskablet uden at være forbundet til internettet.

  Desuden vil der også komme lokal OCPP, en velkendt standard, der tillader direkte styring fra tredjepart.

  • Dette betyder, at slutbrugerne ikke længere er afhængige af Easees cloud-service for at kunne bruge opladeren, siger Vorpenes.

  20.000 Charge Lite leveret

  Gennem de år hvor Easee opbyggede sig til at blive Europas største producent af ladere, har elektronikproducenten Norautron i Horten været en vigtig partner. Samarbejdet fortsætter nu med at gøre Charge Lite klar til salg.

  Norautron har allerede leveret 20.000 Charge Lite, og skal snart levere 30.000 mere.

  • Vi er glade for, at Easee nu er klar med et nyt produkt på markedet, og er optimistiske for fremtiden. Det har været en udfordrende tid for begge parter, og nu er det befriende endelig at kunne fokusere på noget positivt, siger Øivind Sætre, administrerende direktør i Norautron.

  Kontakt:

  Interim CMO Marthe Kindervaag tlf.: +47 40465189 email: Marthe.kindervaag@easee.com

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13715849&publisherId=13561628&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **