PRM / Officiel hyldest af Jonas Vingegaard fra balkonen på Københavns Rådhus onsdag

  Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

  På onsdag den 26. juli 2023 bliver Jonas Vingegaard hædret på Københavns Rådhus, hvor overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) er vært for den officielle hyldest. Statsminister Mette Frederiksen deltager også og holder tale.

  Det er intet mindre end historisk, at Jonas Vingegaard vinder Tour de France for andet år i træk. Vi kan alle være stolte af ham og vores stærke cykelnation. For det her er også en kæmpe sejr for Danmarks stærke hverdagscyklisme, de mange cykelklubber og stærke foreningsliv, der hver dag gør en forskel for vores børn og unge. Jeg håber, vi ses på Rådhuspladsen, så vi sammen kan give Jonas den hyldest, han i den grad fortjener,” siger Sophie Hæstorp Andersen.

  Danmarks Cykle Union (DCU) står for at arrangere den danske Tourvinders hjemrejse og hyldest med bil gennem Københavns gader. DCU er ovenud begejstret for den dobbelte Tourvinders præstation.

  At vi for andet år i træk har en dansk vinder af verdens største cykelløb er fantastisk. I Danmarks Cykle Union glæder vi os på Jonas og på dansk cyklings vegne. Den gule trøje er symbolet på en kæmpe præstation, der giver genlyd i de danske cykelklubber. Vi glæder os til sammen med hele Danmark at hylde Jonas i København og vi håber mange vil møde op,” siger Morten Andersson, formand for Danmarks Cykle Union.

  Pressetilmelding

  Pressen bedes tilmelde sig arrangementet.

  • For tilmelding eller yderligere information kontakt: kommunikationskonsulent Mette Marie Bisgaard på mail: presse.okf@kk.dk, tlf. 21 25 15 24.
  • Kontakt til overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via pressechef Thomas Søie Hansen på tlf. 2052 9786.
  • Kontakt til Danmarks Cykle Unions formand Morten Andersson og vedrørende køretur fra Københavns Lufthavn til Rådhuset, via kommunikationsmedarbejder Fie Pedersen på tlf. 3069 5051.

  Program for den officielle modtagelse på Københavns Rådhus

  (OBS: Alle tidspunkter er cirka tider)

  12:15-12:45 Gæster ankommer til Festsalen

  13:00: Jonas Vingegaard ankommer på Balustraden, Københavns Rådhus

  13:15: Velkomsttale ved overborgmester Sophie Hæstorp Andersen

  13.20: Tale ved statsminister Mette Frederiksen

  13.25: Tale ved kulturminister Jakob Engel-Schmidt

  13:30: Tale ved formand for Danmarks Cykle Union Morten Anderson

  13:35: Tale Jonas Vingegaard

  13:40: Hyldest af Jonas Vingegaard på balkonen

  13:40: Reception og rådhuspandekager

  14:30: Afslutning

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13706512&publisherId=13559194&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **