PRM / Flot fotobog går helt tæt på fiskene

  Pressemeddelelse fra Turbine Forlaget A/S

  Den flade rødspætte, den skæggede torsk og den slangelignede ål er blandt de fiskearter, som de fleste formentlig ved, hvordan ser ud. Mens det nok kniber mere med at beskrive en stribet fløjfisk, smerling eller snippe for mange. Det gør Søren Skarby noget ved i sin fotobog, der har de flotte billeder som hovedattraktion, men samtidig beskriver de enkelte fisks kendetegn, levesteder og status. Flere og flere af fiskearterne i de indre danske farvande er i tilbagegang på grund af overfiskning, iltsvind eller invasive arter, og det er nødvendigt med tiltag, der værner om fiskenes livsbetingelser, så biodiversiteten i havet sikres.

  Med sine billeder og ved at fortælle om de danske fiskearter vil Søren Skarby øge kendskabet til den mangfoldighed af dyreliv, der ofte lever helt ubemærket under vandoverfladen. Håbet er, at større viden om fiskene vil få flere til at passe på havmiljøet og hjælpe med at skabe gode leveforhold for fiskene.

  FISK – scaled up byder både på et indblik i en specialfotografs værksted. For at lave ekstremt højtopløste billeder må Skarby sammenstykke mange billeder af den enkelte fiskeart. Med sin særlige teknik giver Søren Skarby et helt specielt indblik af de udvalgte danske fiskearter, når han med sit kamera går helt tæt på skæl, finner og tænder.

  Søren Skarby er uddannet pressefotograf og har siden 1990 haft sin egen freelancevirksomhed med base i Svendborg. Ideen til de mange fiskebilleder udspringer af hans passion for lystfiskeri og ideen om at skabe en fotoudstilling sammen med Naturama / Fjord og Bælt. Udstillingen bestod af meget store billeder på to gang tre meter, og de er mange af de billeder, der nu findes i bogform. Bogen er lavet med åben ryg, så fotografierne, der løber over et helt opslag, virkelig kommer til sin ret og ligger helt fladt.

  Fakta om bogen:

  FISK – scaled-up
  Forfatter og fotograf: Søren Skarby
  Forlag: Turbine
  ISBN: 9788740673579
  Sidetal: 192
  Vejl. pris: 349,95 kr.
  Udgivelsesdato: 16. juni 2023

  Kontakt:

  PR og kommunikation Marie Jensby tlf.: 60548460 email: marie.jensby@turbine.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13693741&publisherId=13559533&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **