PRM / Tour-succesen kommer igen: Folkecykelløb gennem København hylder arkitektur og hverdagscyklisme

  Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

  For andet år i træk kan københavnere, cykelentusiaster og turister hoppe på cyklen og få en unik cykeloplevelse gennem et bilfrit København. Sidst gik ruten gennem en Tour-gul by. I år hylder vi byens arkitektur i anledning af, at København er udnævnt til verdens arkitekturhovedstad i 2023 – UNESCO-UIA World Capital of Architecture.

  Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) glæder sig til at skyde cykelløbet i gang i arkitekturens tegn:

  “Sidste års folkecykelløb var en bragende succes. Over 50.000 cykelglade børn, voksne og Tour-gæster var med til at fejre København som verdens bedste cykelby. Jeg glæder mig til et cykelløb, hvor vi igen kan fejre vores stærke cykelkultur og i år sætte fokus på Københavns fantastiske arkitektur, mens vi cykler sammen i flok. Jeg håber, at rigtig mange københavnere og gæster vil cykle med.”

  På en 8 km lang rute gennem indre København vil deltagerne cykle gennem byens rum, forbi ny og gammel arkitektur og krydse havnens broer. Undervejs på ruten er der 20 punkter, hvor man kan stå af cyklen og blive klogere på byens arkitektoniske seværdigheder.

  Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) siger:

  “Det er en fantastisk oplevelse at cykle igennem Københavns gader uden biler. Da jeg cyklede med sidste år, oplevede jeg glæden – både
  hos andre deltagere og for de mange, der stod og gik omkring cykelløbet. At cykle giver mig følelsen af frihed. Jeg håber, at mange vil cykle med i år, og at det giver inspiration til, at vi også i hverdagen kan få meget mere plads til cykler, gående og leg i byrum i København. Det ville også give mulighed for en meget mere grøn by. Man ser også byen og vores arkitektur på en helt anden måde, når man cykler, end når man sidder inde i en bil.”

  Med Tour of Copenhagen sætter vi fokus på byens indretning og den arkitektur og byudvikling, der skaber rammerne om København som verdens bedste cykelby med plads til en aktiv hverdag og hverdagens cykelture. Tour of Copenhagen arrangeres af Good Boys Agency med støtte fra Københavns Kommune og Novo Nordisk.

  “København er kendt som en af de bedste cykelbyer i verdenen. Cykling er både godt for vores sundhed og klima. Derfor skal vi
  have endnu flere op på cyklen og gøre opmærksom på de sunde og grønne cykelvaner. I Novo Nordisk er vi glade for at være en del af Tour of Copenhagen, der kan være med til at sætte endnu mere fokus på fordelene ved cykling”, siger Jeppe Theisen, Landechef for Novo Nordisk Danmark.

  Som deltager bestemmer du selv, hvor på ruten du starter og slutter. Tour of Copenhagen skydes i gang kl. 12.00 på Bryghuspladsen ved BLOX, hvor der vil være masser af aktiviteter for børn og voksne hele dagen. Læs mere om Tour of Copenhagen og de mange aktiviteter på Bryghuspladsen her: www.tourofcph.dk

  Kontakt

  For yderligere information kontakt presse- og kommunikationskonsulent Anette Amalie Juhl Lindschouw, ig9q@kk.dk og tlf. 26 13 65 49.

  Fakta om Tour of Copenhagen

  Tid og sted: 2. juli 2023 kl. 12-15.

  Starten går fra Bryghuspladsen ved BLOX, hvor der fra kl. 10-18 vil være aktiviteter og oplevelser for hele familien.

  • 8 km lukket cykelrute gennem indre København.
  • Hop af og på cyklen 20 steder på ruten og bliv klogere på byens arkitektur og seværdigheder.
  • Tour of Copenhagen arrangeres i anledning af København som arkitekturhovedstad – UNESCO-UIA World Capital of Architecture.
  • Der forventes over 10.000 deltagere.
  • Se ruten her: https://tourofcph.dk/da/
  • Tour of Copenhagen er startskuddet på den internationale arkitekturforening UIA’s verdensarkitekturkongres fra 2.-6. juli 2023, hvor omkring 10.000 delegerede fra hele verden deltager. En række delegerede og internationale gæster deltager i cykelløbet.
  • Der cykles 1,4 mio. km på en gennemsnitlig hverdag i København, og byen huser mere end 745.000 cykler.
  • Bag eventen står Good Boys Agency, og Københavns Kommune og Novo Nordisk er hovedpartnere.
  • Dansk Arkitektur Center (DAC) arrangerer samme dag et arkitekturløb fra kl. 10-12. Se nærmere information her: DAC Arkitekturløb København – Dansk Arkitektur Center – DAC

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tour-succesen-kommer-igen-folkecykellob-gennem-kobenhavn-hylder-arkitektur-og-hverdagscyklisme?releaseId=13694174

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **