PRM / Milepæl: Forsikrings- og pensionsbranchen får sin egen lov

  Pressemeddelelse fra Forsikring & Pension

  – Vi har gennem mere end fem år arbejdet for en lovgivning, der gælder særskilt for forsikrings- og pensionsområdet. Så dette er en milepæl, siger Kent Damsgaard, administrerende direktør, F&P, forsikrings- og pensionsselskabernes brancheforening.

  Hidtil er forsikrings- og pensionsbranchen blevet reguleret ud fra den generelle lovgivning for hele den finansielle sektor.

  – Vores selskaber er jo ikke banker. Men vi er blevet reguleret efter samme lovkompleks, hvilket har givet os en masse problemer og udfordringer. Selv små pensionsselskaber skal bruge en masse ressourcer på dokumentationskrav, der absolut ingen relevans har for dem. Og flere elementer af fit and proper-reglerne er lavet med fokus på bankerne. Det har ikke givet nogen mening, at vores branche skulle have samme regler trukket ned over ørene, siger Kent Damsgaard og fortsætter:

  – Vi ser frem til, at den nye lov, der er målrettet forsikrings- og pensionsbranchen, træder i kraft. Loven er klarere og enklere end ‘lov om finansiel virksomhed’, og vi er overbeviste om, at loven vil være til gavn for forsikrings- og pensionskunderne, for selskaberne og for Finanstilsynet, der fører tilsynet med vores branche, siger Kent Damsgaard.

  Han opfatter samtidig loven som en klar anerkendelse af, at den bagvedliggende EU-regulering for forsikrings- og pensionsbranchen er forskellig fra reguleringen af bankerne.

  Kontakt:

  Birgitte Hougaard, presserådgiver, F&P; 41919101

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/milepael-forsikrings–og-pensionsbranchen-far-sin-egen-lov?releaseId=13691762

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **