PRM / DANVAs årsmøde sætter fokus på tillid i vandsektoren

  Pressemeddelelse fra Danva

  Danmark er verdensmester i tillid. Spørger man danskere, om de har tillid til andre mennesker, så svarer rekordmange af os, at det har vi.      

  DANVA arbejder for en tillidsbaseret regulering   

  Tillid i reguleringen af vandselskaberne er et kernepunkt på DANVAs årsmøde, som starter torsdag den 1. juni 2023 i Odense. Her kan deltagerne få et indblik i tillidsforskning og i forskellige offentlige styringsparadigmer, høre om ideer og perspektiver på en kommende revision af den økonomiske regulering af vandselskaberne.   

  “DANVA understøtter, at vandselskaberne er underlagt økonomisk regulering. Men DANVA mener, at den nuværende regulering har udviklet sig i en forkert retning. Vi ser gerne at den stærkt bureaukratiske og kontrollerende tilgang, ændrer fokus til en mere tillidsbaseret regulering, siger Carl-Emil Larsen direktør i DANVA.  

  Tillid til vandselskabernes ydelser  

  Fredagen stiller skarp på relationen mellem vandselskab og kunde. Hvad betyder overskrifter om fund af miljøfarlige stoffer i grundvand for kundernes tillid til drikkevandet? Og hvad betyder udledningen af urenset spildevand ved danskernes badestrande for kundernes tillid til spildevandsselskabets ydelser?   

  Aktuelt har kunderne meget høj tillid til vandselskaberne. Men hvad skal selskaberne være opmærksomme på i deres kommunikation med kunderne for, at tilliden til drikkevandet og til spildevandsydelserne ikke undermineres?   

  For at give et bud på et svar på det spørgsmål har vi engageret livsstils- og reklameekspert Anne Glad. I sit indlæg fredag morgen vil kun fortælle om sine oplevelser som vandkunde i lyset af seneste overskrifter om PFAS, pesticider og overløb og give et bud på, hvad der er vigtigt for vandselskaberne at have fokus på, for at kunderne fortsat har tillid til dem.   

  Nye tal om danskernes tillid til drikkevandet 

  Anne Glad vil også offentliggøre de spritnye resultater på en undersøgelse af danskernes tillid til drikkevandet, DANVA har fået gennemført af et analyseinstitut.    

  “Den høje standard og sikkerhed i vandselskabernes ydelser er selve fundamentet for tilliden, ligesom en professionel information til kunderne er meget vigtig”, siger Carl-Emil Larsen, og fortsætter: “Men vi vil også opfordre regeringen snarest til at gøre alvor af de politiske løfter om at beskytte kommende generationers grundvand med de såkaldte grundvandsparker, som er større sammenhængende arealer, hvor hensynet til grundvandet prioriteres”. 

  Årsmødet afholdes i Odeon i Odense:   

  Odeons Kvarter 1,   

  5000 Odense C.   

  Programmet begynder torsdag den 1. juni kl. 09.30 med åbning af træfpunkter, efterfulgt af mødets officielle åbning og generalforsamling.  

  Presse er inviteret til at deltage i årsmødets faglige program fra kl. 13.00.  

  Tilmelding kan foretages hos Karsten Bjørno på kbj@danva.dk.  

  For yderligere information, kontakt venligst Karsten Bjørno på mobil 20143542 eller via email på kbj@danva.dk

  Om DANVA 

  DANVA er en interesseorganisation for vand- og spildevandsselskaber i Danmark. Organisationen arbejder for at sikre rent drikkevand og miljøvenlig spildevandshåndtering til gavn for det danske samfund. 

  Kontakt:

  Kommunikationschef Karsten Bjørno tlf.: +45 20 14 35 42 email: kbj@danva.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13687578&publisherId=5704931&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **