PRM / Ekspertliste om kunstig intelligens

  Pressemeddelelse fra Aarhus Universitet: Arts

  Goodbye Google?

  Vil kunstig intelligens ændre eller erstatte traditionelle søgemetoder på nettet? Læs med i dette dobbeltinterview med professor i Medievidenskab, Anja Bechmann og ChatbotGPT om kunstig intelligens og søgemetoder på nettet.

  Kontaktinfo:

  Professor Anja Bechmann, Medievidenskab
  E-mail: anjabechmann@cc.au.dk
  Telefon: 51 33 51 38


  Maskinlæring for begyndere

  Under navnet Citizens.ML har to Arts-forskere taget initiativ til et undervisningsforløb, som skal ruste danskerne til at forstå begrebet maskinlæring – en afart af kunstig intelligens, der breder sig hastigt i vores dagligdag. Bag streamingtjenester som Netflix eller chatrobotter som ChatGPT gemmer sig nemlig en teknologi, man sagtens kan lære at gennemskue og navigere i, fortæller professor Peter Dalsgaard. Bliv klogere på, hvordan maskiner lærer.

  Kontaktinfo:

  Professor Peter Dalsgaard
  E-mail: dalsgaard@cavi.au.dk
  Telefon: 87 16 20 19

  Professor: Fremtidens robotter og AI kræver humanioras ekspertise

  Hvis udviklingen af sociale robotter og kunstig intelligens skal ske på bæredygtig vis, er der brug for kræfter med humanistisk baggrund. Sådan lyder budskabet fra professor Johanna Seibt, der med forskningsenheden Robophilosophy and Integrative Social Robotics på Arts undersøger omkostningerne, når vi i teknologiens navn udvikler den næste ChatGPT eller velfærdsrobot.

  Kontaktinfo:

  Professor Johanna Seibt, Filosofi
  E-mail: filseibt@cas.au.dk
  Telefon: 87 16 22 45

  Mød Grundtvig som avatar og fantasyforfatter

  Kunstig intelligens er med til at belyse, hvorfor Grundtvig blev så stor en succes. En positiv, underholdende og fantasifuld tilgang til kristendommen er vigtige ingredienser, afslører lektor Katrine Frøkjær Baunvig, der til daglig er leder af Center for Grundtvigforskning.

  Kontaktinfo:

  Lektor Katrine Frøkjærg Baunvig, Grundtvig Centeret
  E-mail: baunvig@cas.au.dk
  Telefon: 93 52 17 70


  Se øvrige eksperter på ekspertlisten og læs temaet på humanioranu.au.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ekspertliste-om-kunstig-intelligens?releaseId=13675448

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **