PRM / Unge bliver klogere på verden, sig selv og hinanden i den nye serie ‘Ombord’ på TV 2 Echo

  Pressemeddelelse fra TV 2 Danmark

  30 dage tæt sammen på en lille båd i havet ud for Filippinerne. Det er udgangspunktet for de otte unge, der deltager i programserien ‘Ombord’. Og ud over nye venner, store oplevelser og eventyr er der en masse på spil for deltagerne på det personlige plan. Alle drømmer de om, at rejsen måske kan ændre deres vej ud i livet. Med ombord på båden har de nemlig alle et dilemma udformet som spørgsmål, der kaster skygger over deres hverdag derhjemme, f.eks. angst, kropsopfattelse, forventningspres mm. I 30 dage sejler de ud i det ukendte og deler deres spørgsmål med hinanden. Alle drømmer om at gå i land med et svar, der kan give dem bedre fodfæste i livet.

  Det gælder for eksempel for Emma på 24 år, der er en af deltagerne. Hun fortæller:

  – Jeg har haft en tendens til at overleve, og det kunne jeg godt tænke mig at sætte en stopper for nu … så jeg i stedet for bare kan få lov til at leve, siger hun.

  Hun er den første til at dele sit spørgsmål med de andre på båden. Emma kæmper med at blive tryg i sin nye krop efter et stort vægttab på 75 kilo. Hun drømmer om, at turen på båden kan give hende en styrke og selvtillid, som hun kan tage med tilbage til Danmark.

  I løbet af hele rejsen er det også de unge, som skal lære at sejle med alt, hvad det indebærer af at sætte sejl og styre, uanset om det er roligt vejr eller høj sø. I det hele taget skal de få hverdagens praktiske gøremål til at fungere ombord på båden.

  Et bud på relevant public service til de 20-30-årige

  ‘Ombord’ er et af de første programmer på TV 2s nye kanal, TV 2 Echo, der skal tilbyde relevant public-service indhold til 20-30-årige.

  – Vi håber, at ‘Ombord’ både kan inspirere og sætte gang i vigtige samtaler. For de medvirkende bærer på nogle kæmpestore spørgsmål, som mange af os kan genkende. På båden rykker de – både fysisk og følelsesmæssigt – helt tæt sammen, og det sætter fart i de medvirkendes tanker, deres personlige udvikling og bringer dem tættere på nogle afgørende beslutninger, siger TV 2s indholdschef, Dorthe Thirstrup. Hun fortsætter:

  – Det, at de otte unge deler deres inderste tanker med nye mennesker og tør være sårbare, kan gøre dem stærkere og sætte deres eget liv i perspektiv. Samtidig kan det forhåbentligt også inspirere andre til at gøre det samme. Vi vil gerne åbne verden for vores seere og gøre dem klogere på sig selv. ‘Ombord’ er primært skabt til unge, og det er et godt eksempel på den type indhold, vi gerne vil have mere af på TV 2 Echo, siger Dorthe Thirstrup.

  Læs mere om programmerne, deltagerne og download billeder her:

  Kontakt:

  PR-konsulent Anne Nim Pedersen email: annp@tv2.dk

  Tekstforfatter Martin Weinreich email: mawe@tv2.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/unge-bliver-klogere-pa-verden-sig-selv-og-hinanden-i-den-nye-serie-ombord-pa-tv-2-echo?releaseId=13674581

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **