PRM / Syv Skole OL-ambassadører er rollemodeller for over 30.000 børn

  Pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund

  Hvad har en nidobbelt danmarksmester i dans, en europamester i bowling og en landsholdsspiller i cricket tilfælles? Først og fremmest at de alle er blandt de udvalgte syv ambassadører for Skole OL 2023.

  Skole OL-ambassadørerne er rollemodeller for mere end 30.000 skoleelever, og bakker hvert år børnene op ved at deltage i lokale idrætskonkurrencer i hele landet og i den store finale den 13.-16. juni 2023.

  “Vi er både glade og stolte over vores hold af Skole OL-ambassadører, som har sagt ja til at vise deres sport frem i børnehøjde og være ansigtet udadtil. Det er dygtige sportsudøvere, som viser børnene, at man kan, hvad man vil, hvis man gør sig umage og tør drømme. Og børnenes begejstring er kæmpestor, når de ser vores ambassadører demonstrere deres talenter, og når de oplever at blive bakket op af nogen, der konkurrerer på det niveau, som vores ambassadører gør,” siger projektleder på Skole OL, Janni Thrane.


  Sport lærer dig værdier, som du tager med i den virkelige verden

  Blandt ambassadørerne er blandt andre en genganger fra sidste års Skole OL – 9 x danmarksmester i dans og bronzevinder i 2022, Errol Williamson fra Silkeborg, som til daglig træner i Aarhus.

  “Det er en kæmpe ære og et stort ansvar at få lov til at være ambassadør og rollemodel for børnene igen. Dans giver dig mulighed for at være kreativ og udtrykke dig, og det er rigtig godt for sporten, at vi får skabt noget mere synlighed og interesse for den gennem Skole OL,” siger Errol Williams, som har danset, siden han var blot tre år gammel. Det har han blandt andet fordi dans – og sport i det hele taget- kan noget helt specielt.

  “Man lærer en masse værdier igennem sport, som man ikke nødvendigvis lærer i skolen. Man lærer at tage ansvar for sin egen udvikling, at have respekt for andre, og hvordan man kommer tilbage fra et nederlag. Og så lærer man at fastholde motivation og disciplin. Det er noget, som man tager med ud i den virkelige verden – også efter man er færdig med sporten,” siger Errol Williams.

  I år kan eleverne til Skole OL prøve kræfter med atletik, bowling, bueskydning, dans, orienteringsløb, roning, triatlon og – som noget helt nyt – cricket samt combat archery.

  Skole OL er hele Danmarks olympiske aktivitet for skoleelever
  Skole OL er hele Danmarks officielle olympiske aktivitet for skoleelever i 0.-8. klasse og er funderet på de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay.

  Skole OL skaber mere idræt i skolerne og styrker fællesskabet i klasserne gennem mange forskellige sportsgrene til lokalstævner i hele landet. Og – hvis eleverne kvalificerer sig – til Skole OL-finalen i juni. I 2022 deltog 35.486 elever, 397 skoler, 100 idrætsforeninger og 79 kommuner.

  Danmarks Idrætsforbund (DIF) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) bidrager med et sponsorat til Skole OL. Herudover samarbejder Skole OL med flere specialforbund og kommuner.


  Faktaboks: Kort om Skole OL-ambassadørerne

  Syv ambassadører med flotte resultater inden for hver deres sport, har takket ja til rollen som Skole OL-ambassadører. De møder op til lokalstævner, overrækker præmier til finalen og giver i det hele taget deres opbakning til alle de glade børn, der dyster i netop deres sportsgren. Se alle ambassadørerne her:

  • Atletik: Caroline Bonde Holm – bl.a. 22 x danmarksmester og nr. 4 til EM 2022
  • Triatlon: Gustav Røn Buskov – bl.a. guld i ungdoms DM 2021 og sølv til NM 2022
  • Bowling: Megan Gales Dicay – bl.a. 4 x danmarksmester og europamester til EM 2017
  • Bueskydning: Nellie Emanuelsen – bl.a. guld til ungdoms DM 2023
  • Dans: Errol Williamson – bl.a. 9 x danmarksmester og nr. 5 til VM 2022
   Orienteringsløb: Jakob Ekhard Edsen – bl.a. 6 x danmarksmester og bronze til VM Sprint Stafet 2018
  • Cricket: Isa Ansar – bl.a. spiller for ungdomslandsholdet, årets ungdomsspiller i KB 2021

  Skolerne kan stadig nå at tilmelde sig Skole OL på www.skoleol.dk.

  Kontaktinformation
  Janni Thrane, projektleder på Skole OL, tlf. 28 86 84 02
  Anja Ravn Heerwagen, kommunikationsansvarlig for Skole OL, tlf. 21 94 27 98

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/syv-skole-ol-ambassadorer-er-rollemodeller-for-over-30000-born?releaseId=13673505

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **