PRM / Syv Skole OL-ambassadører er rollemodeller for over 30.000 børn

  Pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund

  Hvad har en 19-dobbelt danmarksmester i stangspring, en europamester i bowling og en landsholdsspiller i cricket tilfælles? Først og fremmest at de alle er blandt de udvalgte syv ambassadører for Skole OL 2023.

  Skole OL-ambassadørerne er rollemodeller for mere end 30.000 skoleelever og bakker hvert år børnene op ved at deltage i lokale idrætskonkurrencer i hele landet og i den store finale den 13.-16. juni 2023.

  “Vi er både glade og stolte over vores hold af Skole OL-ambassadører, som har sagt ja til at vise deres sport frem i børnehøjde og være ansigtet udadtil. Det er dygtige sportsudøvere, som viser børnene, at man kan, hvad man vil, hvis man gør sig umage og tør drømme. Og børnenes begejstring er kæmpestor, når de ser vores ambassadører demonstrere deres talenter, og når de oplever at blive bakket op af nogen, der konkurrerer på det niveau, som vores ambassadører gør,” siger projektleder på Skole OL, Janni Thrane.

  Danmarksmester 19 gange – og ambassadør for 2. gang

  Blandt ambassadørerne er blandt andre en genganger fra sidste års Skole OL – 19 x danmarksmester i stangspring og nr. 4 til EM sidste år- 32-årige Caroline Bonde Holm fra Hørsholm.

  “Skole OL havde sådan nogle fede arrangementer sidste år – både til lokalstævnerne og finalen. Det var dejligt at se det gode sammenhold mellem børnene og den glæde, som sport kan give til alle. Det vil jeg gerne være en del af igen,” siger Caroline, som har dyrket stangspring i over 16 år.

  “Stangspring er en meget udfordrende og alsidig sportsgren. Man skal både være stærk, hurtig og kunne noget gymnastisk, men samtidig er det en sport for alle kropstyper – store som små – for der er en stang til alle højder. Men først og fremmest kræver det mod, hvis man skal turde hænge højt oppe i luften med hovedet nedad,” siger Caroline, der med sine resultater inden for stangspring må siges at besidde både mod og talent.

  I år kan eleverne til Skole OL prøve kræfter med atletik, bowling, bueskydning, dans, orienteringsløb, roning, triatlon og – som noget helt nyt – cricket samt combat archery.

  Skole OL er hele Danmarks olympiske aktivitet for skoleelever

  Skole OL er hele Danmarks officielle olympiske aktivitet for skoleelever i 0.-8. klasse og er funderet på de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay.

  Skole OL skaber mere idræt i skolerne og styrker fællesskabet i klasserne gennem mange forskellige sportsgrene til lokalstævner i hele landet. Og – hvis eleverne kvalificerer sig – til Skole OL-finalen i juni. I 2022 deltog 35.486 elever, 397 skoler, 100 idrætsforeninger og 79 kommuner.

  Danmarks Idrætsforbund (DIF) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) bidrager med et sponsorat til Skole OL. Herudover samarbejder Skole OL med flere specialforbund og kommuner.


  Faktaboks: Kort om Skole OL-ambassadørerne

  Syv ambassadører med flotte resultater inden for hver deres sport, har takket ja til rollen som Skole OL-ambassadører. De møder op til lokalstævner, overrækker præmier til finalen og giver i det hele taget deres opbakning til alle de glade børn, der dyster i netop deres sportsgren. Se alle ambassadørerne her:

  • Atletik: Caroline Bonde Holm – bl.a. 19 x danmarksmester og nr. 4 til EM 2022
  • Triatlon: Gustav Røn Buskov – bl.a. guld i ungdoms DM 2021 og sølv til NM 2022
  • Bowling: Megan Gales Dicay – bl.a. 4 x danmarksmester og europamester til EM 2017
  • Bueskydning: Nellie Emanuelsen – bl.a. guld til ungdoms DM 2023
  • Dans: Errol Williamson – bl.a. 9 x danmarksmester og nr. 5 til VM 2022
  • Orienteringsløb: Jakob Ekhard Edsen – bl.a. 6 x danmarksmester og bronze til VM Sprint Stafet 2018
  • Cricket: Isa Ansar – bl.a. spiller for ungdomslandsholdet, årets ungdomsspiller i KB 2021

  Skolerne kan stadig nå at tilmelde sig på www.skoleol.dk.

  Billedtekster:

  • Foto af børn:

  Kontaktinformation

  • Janni Thrane, projektleder på Skole OL, tlf. 28 86 84 02
  • Anja Ravn Heerwagen, kommunikationsansvarlig for Skole OL, tlf. 21 94 27 98

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/syv-skole-ol-ambassadorer-er-rollemodeller-for-over-30000-born?releaseId=13673498

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **