PRM / Uglefjer og vindmøllevinger – utraditionelt nordjysk samarbejde bag ny verdensmålsudstilling.

  Pressemeddelelse fra Aalborg Zoo

  Fantasifulde skyggedyr, et organisk interaktivt ønsketræ og gigant-store vindmøllevinger bliver nogle af ingredienserne i Aalborg Zoos nye udstilling, “Verdensrummet”, hvor sanser, kreativitet og publikumsinddragelse er i centrum.

  – Vi vil gerne gøre de komplicerede sammenhænge enkle og tilgængelige. Derfor lader vi sanserne styre oplevelsen i en meget ekspressiv og anderledes udstilling om FN’s Verdensmål. I otte rum med forskellige farvetemaer inviterer vi publikum til at træde indenfor i de enkelte mål og opleve dem sanseligt og kropsligt, forklarer Søren Sørensen, der er formidlingsansvarlig i Aalborg Zoo.

  Verdensmål bliver til hverdagsmål

  For Aalborg Zoos vedkommende blev det første skridt mod større bæredygtighed taget allerede i 1999, hvor den zoologiske have som den første i verden blev miljøcertificeret. Siden da har bæredygtighed og et stadig stærkere fokus på naturbevaring lokalt og globalt været omdrejningspunkt for havens aktiviteter.

  Naturbevaring og formidling herom er således Aalborg Zoos vigtigste og fornemste opgave – også når det gælder FNs Verdensmål, og det er baggrunden for at lave “Verdensrummet”.

  – I udstillingen introducerer vi publikum til udvalgte globale mål og indsatsen for at give en bæredygtig verden videre til kommende generationer. Ambitionen er at gøre Verdensmål til Hverdagsmål og give vores gæster inspiration til, hvordan man i sin hverdag kan bidrage til at bevare natur og dyreliv, for små tiltag gør også en forskel, siger Søren Sørensen.

  Vindmøller og vilde dyr

  I Aalborg Zoo har man valgt at fokusere sin indsats i forhold til syv af de 17 Verdensmål. Helt oplagt arbejder man med målene om Livet på land og Livet i havet, men også Bæredygtig energi og Partnerskaber for handling er blandt de udvalgte mål.

  – Vi er os meget bevidst, at vejen til mere bæredygtighed går gennem samarbejde, også nogle gange gennem nogle utraditionelle makkerskaber, og det er Verdensrummet et eksempel på, siger Søren Sørensen.

  Umiddelbart tænker man da heller ikke, at vindmølleproduktion og eksotiske dyr har meget med hinanden at gøre, men alligevel har Aalborg Zoo fundet sammen med verdens næststørste vindmølleproducent, Siemens Gamesa for at skabe “Verdensrummet”. Og det unikke nordjyske samarbejde giver faktisk rigtig god mening.

  – For Siemens Gamesa er bæredygtighed og verdensmålene en helt selvfølgelig del af virksomhedens dna, så vi kunne ikke tænke os et bedre makkerskab til at formidle viden om bæredygtig energi. Og der er også en lille, sjov forbindelse mellem vindmølleverdenen og dyreverdenen – studier af uglefjer har nemlig bidraget til at reducere støj fra vindmøller, fortæller Søren Sørensen.

  Udover Siemens Gamesa har også Sydbank og Knud Højgaards Fond støttet udstillingen.

  Hvis man vil vide mere om Verdensmål, bæredygtighed og sammenhængen mellem uglefjer og vindmøllevinger kan man blive meget klogere fra lørdag den 18. marts kl. 11, hvor der er officiel åbning af “Verdensrummet”.

  Kontakt:

  Kommunikationsansvarlig Helle Justesen tlf.: +45 9631 2934 email: hej@aalborgzoo.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/uglefjer-og-vindmollevinger-utraditionelt-nordjysk-samarbejde-bag-ny-verdensmalsudstilling?releaseId=13672908

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **