PRM / Erfarne partnere skal bygge Danmarks største OPP-ejendom

  Pressemeddelelse fra PensionDanmark

  Det er en historisk opgave, som er blevet tildelt PensionDanmark, MT Højgaard Holding-koncernen og DEAS Group.

  De erfarne aktører har vundet opgaven med at opføre Forsvarets Efterretningstjenestes (FE) nye domicil efter en national konkurrenceudsættelse. Med en anlægssum på over 2 mia. kr. er der tale om Danmarks pt. største offentligt-private partnerskab (OPP), som
  samtidig er en central investering i den nationale sikkerhed.

  “FE er en højteknologisk og vidensbaseret organisation med nogle unikke arbejdsopgaver. Det stiller høje krav til vores fremtidige hovedkvarter, som skal tage højde for et meget højt sikkerhedsniveau og helt særlige krav til infrastruktur. Samtidig skal byggeriet i udtryk, indretning og kvalitet tilbyde moderne og attraktive rammer til både nuværende og de mange nye medarbejdere, vi ansætter i øjeblikket. Dette projekt opfylder alle vores krav til et nyt hovedsæde for FE, og vi ser frem til at samle langt de fleste medarbejdere under ét tag, når bygningen står færdig”, siger Svend Larsen, fungerende chef for Forsvarets Efterretningstjeneste.

  Finansieringen af byggeriet løftes af Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab, PensionDanmark, der har gjort sig til frontløber inden for såvel OPP-investeringer som investeringer rettet mod forsvaret.

  “Danmarks sikkerhed er en opgave for hele samfundet. Som en af Danmarks største bygherrer ønsker vi at bidrage til, at FE får moderne rammer, der understøtter arbejdet med at forebygge trusler mod Danmarks sikkerhed bedst muligt. Og med dette projekt forener vi ønsket om at bruge vores kompetencer til at skabe værdi for samfundet med en forrentning af vores medlemmers pensionsopsparinger,” siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark.

  Opførelsen af det nye domicil bliver varetaget af MT Højgaard Danmark som totalentreprenør, der i samarbejde med de øvrige parter har skabt det vindende konkurrenceprojekt.

  “Vi er stolte over at blive betroet denne vigtige opgave i tæt samarbejde med andre dygtige og erfarne aktører. Vi ser frem til at trække på kompetencerne inden for domicilbyggeri i entreprenørforretningen og bidrage til at løfte driftsopgaven med afsæt i vores projektudvikleres mangeårige erfaring på området,” siger Henrik Mielke, administrerende direktør i MT Højgaard Holding.

  Tildelingen omfatter også en længerevarende driftsaftale på det nye domicil. Ansvaret for den daglige drift af ejendommen vil blive varetaget af DEAS Group for driftsselskabet, der i fællesskab er ejet af DEAS Group og MT Højgaard Property Development.

  “Det er en stor glæde for os at indgå i et stærkt samarbejde med PensionDanmark, MT Højgaard Holding-koncernen og Forsvarets Efterretningstjeneste i Danmarkshistoriens største OPP-projekt. Vi starter nu et samarbejde over de næste 30 år, hvor vi vil have fokus på helhedsorienterede løsninger, så vi sammen opnår et byggeri i høj kvalitet og med højeste sikkerhedsstandard – nu og mange år frem. Vi har mere end 20 års erfaring med OPP, der skaber fundamentet for, at DEAS Group kan tilføre de rette kompetencer og viden,” siger Rikke Lykke, Group CEO i DEAS Group.

  Det nye domicil ventes klar til brug 1. juli 2027.

  Fakta om projektet
  Størrelse: Ca. 50.000 m2
  Anlægssum: Over 2 mia. kr.
  Bygherre: PensionDanmark
  Totalentreprenør: MT Højgaard Danmark
  Driftsoperatør: DEAS Group & MT Højgaard Property Development i fælles driftsselskab
  Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
  Ingeniør: Rambøll
  Forventet ibrugtagning: 1. juli 2027

  Kontakt:

  Kommunikations- og pressechef Peter Krab, Forsvarets Efterretningstjeneste, +45 2016 0593
  Kommunikations- og pressechef Jacob Therkelsen, PensionDanmark, +45 3112 6708

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/erfarne-partnere-skal-bygge-danmarks-storste-opp-ejendom?releaseId=13672461

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **