PRM / Flere virksomheder og foreninger med i samarbejdet om at løse klimaudfordringerne

  Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

  Klimaudfordringerne skal løses i fællesskab, hvis vi skal indfri Paris-aftalens mål, og i Hjørring Kommune går virksomheder, foreninger og kommune foran med det gode eksempel. Mere end 35 organisationer har nu underskrevet klimapartnerskabsaftaler med kommunen, og endnu flere er på vej.

  Mandag eftermiddag blev de seneste partnerskaber fejret på Hjørring Rådhus, hvor EUC Nord, Skallerup Seaside Resort, Destination Nordvestkysten, Hjørring Antenneselskab (HAS) og Lilleheden A/S trådte ind i fællesskabet. Hos Lilleheden A/S skulle der ifølge administrerende direktør Christian Esbensen, ikke meget betænkningstid til.

  – Da vi fik muligheden for at blive klimapartner, slog vi straks til. Byggesektoren står får en stor del af Co2 udledningerne og som en del af byggesektoren vil vi gerne hjælpe med de bæredygtige byggematerialer, udtaler Christian Esbensen.

  I Hjørring byråd er man godt tilfredse med den store opbakning til Klimahandleplanen blandt kommunens erhvervsliv og organisationer, der på den måde kan hjælpe til med at sikre, at vi kan indfri planens ambitiøse mål.

  – Grunden til at vi tør være så ambitiøse i forhold til klimaet er, at vi har virksomhederne og borgerne med, og alle kommunens klimapartnere har på forskellig vis meldt sig på banen for at bidrage med at løfte denne kæmpestore opgave, som ingen af os kan løfte alene. Det sætter vi meget stor pris på, og derfor er det en god dag, når vi udbygger fællesskabet med underskrifter på fem nye samarbejdsaftaler, lyder det fra Borgmester i Hjørring Kommune, Søren Smalbro.

  Kontakt:

  Vil du vide mere? Kontakt…

  Projektleder Maj-Britt Jensen, tlf. 72 33 66 02, maj-britt.jensen@hjoerring.dk
  Borgmester Søren Smalbro, tlf. 72 33 30 10 borgmester@hjoerring.dk
  Udvalgsformand Søren Homann, tlf. 41 93 77 49, soeren.homann@hjoerring.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flere-virksomheder-og-foreninger-med-i-samarbejdet-om-at-lose-klimaudfordringerne?releaseId=13672177

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **