PRM / Danmark vil støtte humanitære indsatser i Yemen med 125 millioner kroner

  Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

  “Det er svært at forestille sig, hvor forfærdelig situationen er i et land, hvor næsten to tredjedele af befolkningen er afhængige af nødhjælp. Desværre er det lige præcis den situation, Yemen befinder sig i. Derfor vil Danmark med den planlagte nye støtte gøre en forskel for de mange mennesker, hvis hverdag er præget af konflikt, klimakrise og fødevareusikkerhed,” siger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen.

  Den danske støtte forventes blandt at skulle sikre, at udsatte grupper får adgang til fødevarebistand, rent vand, og sundhedsydelser. Derudover skal støtten bruges til at sikre bedre beskyttelse mod overgreb. Det gælder især for kvinder og piger, der er særligt udsatte.

  Dan Jørgensen annoncerede planerne om yderlige støtte til Yemen ved en konference i Geneve. Konferencen blev åbnet med indlæg fra bl.a. FN’s Generalsekretær Antonio Guterres, og den har til formål at sikre yderligere finansiering af humanitære indsatser i Yemen.

  Siden borgerkrigen brød ud i Yemen i 2015, har Danmark i alt støttet med 1,26 milliarder kroner. De 125 millioner vil komme oven i dette beløb.

  Baggrund

  Krisen i Yemen har sit udspring i konflikten mellem den yemenitiske regering og houthi-oprørerne, der har stået på siden 2015.

  Situationen i Yemen er blevet yderligere forværret af klimakrisen og den økonomiske krise i landet. Sidstnævnte er forværret efter Ruslands invasion af Ukraine, der har skabt stigende fødevarepriser.

  De 125 millioner kroners humanitær støtte til Yemen kan først udmøntes, når finansloven 2023 er på plads.

  For yderlige information, kontakt pressevagten@um.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danmark-vil-stotte-humanitaere-indsatser-i-yemen-med-125-millioner-kroner?releaseId=13672119

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **