PRM / Invitation til ur-premiere på ‘Græsset er Grønnere’

  Pressemeddelelse fra Danmarks Underholdningsorkester

  Premieren finder sted den 31.marts 2023 kl. 19.30 på Den Fynske Opera.
  Dørene åbner en time før forestillingsstart.

  Om ‘Græsset er Grønnere’

  Denne helt nye opera er skabt i samarbejde med Den Fynske Opera, Oh Land og Adi Zukanovic – med libretto og idé af Ida Michael Kiberg. I værket vil den mindeværdige melodi være i centrum, og klassisk og rytmisk vil være i dialog ved skiftevis at føre melodien frem på hver sin måde. Dette ses ofte i filmens verden, hvor Bond-temaet f.eks. er blevet spillet på alt fra fløjte til akkordeon; nu er det operaens tur.

  At få rytmiske musikere til at komponere en opera giver rig mulighed for at skabe et unikt fusionsværk, som udfordrer og gentænker genren. Operaen sætter fokus på den forsvindende ansigt-til-ansigt-kontakt i vores samfund til fordel for iPads, mobiltelefoner, høretelefoner og telefonkøer m.m. Vi lever sammen, men går hver for sig. Værket vil af samme årsag blive behandlet af en fragmenteret fortælling, hvor både dans, sang og instrumentalmusik forenes i fortællingen om, hvordan vi for evigt leder efter grønnere græs i telefonen i stedet for at se på det, der er lige foran os.

  I ‘Græsset er Grønnere’ følger vi ikke nogens historie på scenen, for det er vores egen historie, vi her bliver identificeret med. Stykkets karakterer har derfor ingen navne, men vi følger dem gennem de situationer, som de gennemlever, og som mange vil genkende – gamle som unge. Alle scenerne i stykket er skrevet ud fra dagligdagens forskellige erfaringer – i bussen, på datingsiderne eller på cafeen m.m. Den digitalt homogene dvale, der kommer over os, når vi sidder ved siden af hinanden, men er langt fra hinanden i den virtuelle verden kommer under lup, og behovet for at tilsløre os med filtre såvel som jagten efter flere “likes” vil blive udfordret. Den digitale verdens relationer og indtryk er både flygtige og fragmenterede. Så bliver vi nogensinde tilfredse af at swipe til højre og venstre på mobilen?

  Opføres på dansk.
  Varighed: Ca. 75-90 minutter + pause

  MEDVIRKENDE
  Frederik Rolin, Sidsel Aja Eriksen, Tina Kiberg, Anna Carina Sundstedt (alternerer med Tina Kiberg og synger den 4., 12., 15. og 18. april), Kiki Brandt, Emma Oemann, Katinka Bohse Meyer, Niklas Emil de Fries, Fritjof Fuglesang, Vivian Põldoja (danser) og Raphaël Eder Kastling (danser).

  DANMARKS UNDERHOLDNINGSORKESTER
  MUSIK AF Nanna Øland Fabricius (Oh Land) Adi Zukanovic
  IDE & LIBRETTO Ida Michael Kiberg
  MUSIKALSK LEDELSE OG INDSTUDERING Andreas Vetö
  INSTRUKTØR Daniel Bohr Ida Michael Kiberg (fra 06.02.23)
  SCENOGRAF Piotr Winiewicz KOREOGRAF Rebekka Lund
  KOSTUMEDESIGNER Mie Steenberg Andersen Drud
  VIDEODESIGNER Rasmus Yde
  LYSDESIGNER Mik Manley Andersson

  Kontakt:

  Kommunikationsansvarlig Simon Fernando tlf.: 31587723 email: sf@underholdningsorkester.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/invitation-til-ur-premiere-pa-graesset-er-gronnere?releaseId=13670232

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **