PRM / Alle er glade i Jamils forgyldte kiosk

  Pressemeddelelse fra Danske Spil A/S

  Foran vinduet hænger et kæmpe millionær-banner, og i døren er der store papskilte, der viser, at her er der lige vundet en gevinst på 10.016.814 kroner. Og træder man indenfor i Munke Kiosken i Dyssegård, så er stemningen vist også lige et hak bedre end normalt.

  Det er nemlig ikke bare én af kioskens kunder, der var heldig i forbindelse med weekendens trækning i Lotto. Den store Lotto-gevinst er vundet på et system, hvor 10 heldige vindere har spillet sammen, og de får nu hver især 1.001.681 kroner.

  “Jeg har allerede snakket med et par stykker af dem. De er jo glade. Det er jo også stort for dem, og jeg er glad på deres vegne,” siger kioskens indehaver Jamil Ahmad, idet døren går op og han med et høfligt “lige to sekunder…” må tage sig af en kunde.

  Kender vinderne

  Jamil Ahmad har haft kiosken i næsten 25 år, og han kender naturligvis alle de faste kunder – også dem, der nu pludselig kan kalde sig millionærer.

  “Så er jeg her igen… Ja, det er jo lidt ubeskriveligt. Mine kunder er jo ikke millionærer – eller det er nogle af dem nu. Der har også lige været en fra Danske Spil forbi med et banner og en papcheck, og.. lige to sekunder,” siger han igen, idet en ny kunde kommer ind i butikken.

  Snakken går ivrigt i butikken. For hver gang en ny kunde kommer ind, er det enten en af millionærerne eller en kunde, der ønsker, at han eller hun havde købt en af de 10 andele.

  “Jeg kan se på folk, at de bliver overraskede, når de ser skiltene. ‘Hvorfor er det ikke mig?’ kan man se, at de tænker. Men folk er generelt glade på vindernes vegne. Jeg har også stået her i mange år, og jeg har også udbetalt store gevinster før, og man kan jo ikke lade være med at blive glad på vindernes vegne. Og har man ikke selv vundet, så kan man ikke gøre noget ved det. Sådan er vilkårene jo: Ikke alle kan være heldige… Lige to sekunder,” siger han og må tage sig af en ny kunde.

  “Det er stort”

  Jamil mangler stadig at snakke med fem af vinderne, men han forventer, at de kigger ned i kiosken inden længe. Det gør bestemt ikke stemningen dårligere.

  “Folk bliver så glade, og jeg bliver glad på deres vegne, det er jo nogen, jeg har set før, og som jeg kender… Det er stort,” siger han, før han igen må sige:

  “Lige to sekunder…”

  Gevinsten på 10 millioner er den største gevinst, der er vundet i kiosken. Der var for nogle år siden en enkelt vinder, der vandt i omegnen af otte millioner, og det var da også fantastisk – men Jamil Ahmad er ikke tvivl: Det er større, at få lov at dele glæden, når det er med så mange af kunderne på en gang.

  Om Lotto:

  Lotto startede 7. oktober 1989 og trækkes fast hver lørdag aften.

  Siden 2015 har Lotto haft en Millionærgaranti, der betyder, at der hver uge desuden bliver trukket lod om 2×1 million kroner blandt alle spillede rækker.

  Den højeste gevinst blev vundet i 2008, hvor en heldig spiller fra København vandt 38.564.007 kroner.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/alle-er-glade-i-jamils-forgyldte-kiosk?releaseId=13670125

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **