PRM / 70 år gammel tankstation genopstår som lynladestation

  Pressemeddelelse fra Clever

  Har du elbil, og skal du en tur til Thisted i julen, så er der godt lade-nyt. Nu står lynladestationen ved Kvix nemlig klar til at levere lynhurtig opladning til seks biler på samme tid, så du på under 30 minutter kan få strøm nok på bilen til trygt at komme videre.

  Indtil nu har stedet i 70 år fungeret som en helt almindelig tankstation, men som den første i Danmark er den nu lagt i graven for i stedet at genopstå til gavn for fremtidens elbilisme:

  “Da vores aftale med brændstofleverandøren stod til at udløbe, tænkte jeg, hvorfor ikke slå to fluer med et smæk og droppe salget af benzin og diesel, få renset op i den forurening, der var på stedet og så i stedet lade det genopstå med lynladestandere og i grønne omgivelser”, lyder det fra Claus Sørensen, der ejer Kvix.

  Hos Danmarks største ladeoperatør tror man på, at fremtiden er elektrisk, og derfor blev de glade for Claus’ henvendelse tidligere på året, fortæller Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller:

  “Det er i den grad positivt, når en fossil tankstation som Kvix genopstår som en ren lynladestation – det gør både hverdagen for elbilisterne nemmere, og så gavner det den grønne omstilling. Skal vi nå regeringens mål for 2030, skal vi også turde satse på de grønne løsninger og gå foran, hvor det er muligt. Det er samarbejdet med Kvix et fantastisk eksempel på. Og her har Claus ambitionen til at lade Kvix genopstå i den grønne omstillings navn. Det er fremsynet, og det er modigt.”

  Stort potentiale i fremtiden

  Selvom omdannelsen af Kvix er den første af sin slags i Clevers portefølje, er den ikke den sidste. I begyndelsen af det nye år planlægger selskabet første spadestik til omdannelsen af endnu en tankstation. Og spørger man Casper Kirketerp-Møller, stopper ambitionerne ikke her:

  “Rigtig mange tankstationer rundt om i landet ligger på gode trafikale knudepunkter. Jeg tænker, at der ligger en synergi i at omdanne dem til gavn for elbilisterne, så folk fortsat kan lade der, hvor de er. Vi skal alle sammen før eller siden vinke farvel til de fossile biler, så hvorfor ikke lade os samarbejde om at få omdannet de gode lokationer til rene lynladestationer med grøn natur omkring sig. Jeg tror på, at det er en tendens, vi kommer til at se mere af i de kommende år.”

  Med lynladestationen i Thisted runder Clever 100 lynladepunkter på tværs af landet, men allerede i løbet af 2023 bliver det tal markant højere. Således forventer selskabet at mere end syvdoble antallet af lynladepunkter, og nogle af dem vil du kunne finde på lynladestationer ved Nørresundby, Aabenraa og Maribo, eller når du skal handle hos Føtex, Bilka og Netto.

  Kontakt:

  Head of Public Relations Emilie Linders tlf.: +45 30 90 08 99 email: press@clever.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/70-ar-gammel-tankstation-genopstar-som-lynladestation?releaseId=13667244

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **