PRM / Sweco vinder prestigefyldt arkitektopgave for Nobel Center

  Pressemeddelelse fra Sweco

  Det nye Nobel Center, som skal ligge på Slussen i det centrale Stockholm, bliver omdrejningspunkt for videnskab, kultur og dialog. Det kommer til at huse en bred vifte af offentlige aktiviteter, herunder udstillinger, skoleprogrammer, foredrag og diskussioner om fremtidens store spørgsmål. Ambitionen er, at byggeprocessen og bygningen i hele dens levetid skal være så bæredygtig som mulig.

  “Det er en stor ære at få lov til at arbejde på dette højt profilerede projekt sammen med David Chipperfield Architects. Vi kommer til at hjælpe Nobelstiftelsen med at udvikle det nye Nobel Center til et bæredygtigt, interaktivt og internationalt mødested,” siger Ulla Bergström, divisionschef for Sweco Architects.

  Mål for bæredygtighed

  Swecos rolle bliver at lede processen med at definere Nobel Centrets mål for bæredygtighed herunder energiforbrug, CO2, social bæredygtighed og materialevalg.

  Opgaven består også i at processtyre udviklingen af Nobel Centrets driftsprogram, herunder at identificere hvilke aktiviteter, der skal være i bygningen, og hvordan de skal interagere med hinanden. Sweco har derudover en koordinerende rådgivende rolle i forbindelse med at tilpasse projektet til lokale forhold og svenske regler.

  “Vi er begejstret for at arbejde sammen med Sweco som vores lokale partner om at skabe det nye Nobel Center. Deres store ekspertise og lokale viden vil være en vigtig støtte i et så specielt og vigtigt projekt,” siger Christoph Felger, partner og designdirektør hos David Chipperfield Architects Berlin.

  Opgaven løber indtil juni 2023 med mulighed for forlængelse til 2029. Byggeriet af det nye Nobel Center begynder i 2026 og skal efter planen indvies i 2029.

  Kontakt:

  Presseansvarlig Morten Laasholdt tlf.: +45 3117 7117 email: morten.laasholdt@sweco.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sweco-vinder-prestigefyldt-arkitektopgave-for-nobel-center?releaseId=13666859

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **