PRM / Her er de nominerede til stor frivillighedspris

  Pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund

  En utrættelig og engageret fodboldtræner for piger og kvinder.
  En hårdtarbejdende og succesrig formand for en trængt speedwayklub.
  En verdensklasseatlet i ju-jutsu, der giver tilbage til barndomsklubben som frivillig børnetræner.

  Sådan ser det stærke finalefelt ud til den nystiftede pris Velliv og DIF's Frivillige Ildsjæl.

  I perioden 11.-27. november har alle danskere kunnet indstille engagerede frivillige fra landets idrætsforeninger til prisen, og det har resulteret i hele 583 indstillinger. De mange forskellige og kvalificerede indstillinger understreger, at Danmark byder på et fantastisk og alsidigt hav af frivillige ildsjæle, der hver især yder en enorm indsats for at holde hjulene i idrætsdanmark kørende.

  De nominerede til Velliv og DIF's Frivillige Ildsjæl er:

  Ahu Demir, fodboldtræner i Ishøj IF

  Nomineres for sit enorme arbejde gennem mere end otte år for at få flere til spille fodbold og dyrke foreningslivet i Ishøj IF. Hun træner såvel områdets unge piger som de ældre kvindeseniorhold med stor succes.

  Kenneth Emil Nielsen, formand for Herning Speedway Klub

  Nomineres for at have vendt udviklingen totalt i den tidligere trængte Herning Speedway Klub. Kenneth Emil Nielsen overtog en klub med kun 1 medlem tilbage. I dag tæller klubben mere end 145 medlemmer i alle aldre.

  Freja Jæger Poulsen, børnetræner i Bramming Ju-Jutsu Klub

  Nomineres for sin ihærdige indsats som børnetræner for 'rollingeholdet' i Bramming Ju-Jutsu Klub. Freya Jæger Poulsen er selv eliteidrætsudøver og landsholdskæmper, og hun er et kæmpe forbillede i bardomsklubben.

  Glade finalister:

  Ahu Demir:
  "Jeg bruger rigtig meget tid på at træne pigerne og seniorkvinderne i Ishøj, fordi det er vigtigt og fordi jeg ikke kan lade være. Der var en del piger her i området, der manglede et sted at høre til. Nu kommer der så mange til vores fodboldtræninger, at vi næsten ikke kan følge med. Jeg er meget stolt over opbakningen, og at jeg nu er nomineret til den her pris er jo helt vildt. Jeg føler mig virkeligt værdsat som frivillig."

  Kenneth Emil Nielsen, formand i Herning Speedway Klub:
  "Jeg er ret overvældet over at være nomineret., og jeg glæder mig enormt til showet hjemme i Herning. Ja, jeg er faktisk tom for ord. Jeg ved godt, at jeg har lagt mange timer i Herning Speedway Klub, men det har været det hele værd. Jeg er især glad for, at det er lykkedes os at få mange børn til dyrke speedway igen. Det er vigtigt for fødekæden i dansk speedway."

  Freja Jæger Poulsen:
  "Jeg var ved at lave risengrød, da jeg fik beskeden om, at jeg var indstillet, og jeg blev så glad og overrasket, at risengrøden brændte på. Det er virkelig en indstilling, der betyder meget for mig, for jeg elsker at give noget videre til børnene i Bramming Ju-Jutsu Klub og inspirere så mange som muligt til at dyrke ju-jutsu."

  Om Velliv og DIF's Frivillige Ildsjæl
  Prisen er på i alt 75.000 kroner hvoraf 25.000 kroner går til den frivillige ildsjæl personligt. De øvrige 50.000 kr. går til idrætsforeningen, som modtageren af prisen er tilknyttet.

  Desuden vil 2. og 3. pladsen modtage 10.000 kroner hver.

  Alle tre finalister fejres foran hele Danmark ved det store tv-show Sport 22. i Jyske Bank Boxen i Herning den 7. januar 2023.

  Læs mere om prisen her:

  Pressekontakt:
  Jacob Bech Andersen, kommunikationskonsulent, Danmarks Idrætsforbund, 24 41 12 13
  Velliv: Jens Christian Lindhard Nielsen, kommunikationsdirektør, 2555 6396

  Kontakt:

  Kommunikationskonsulent Jacob Andersen tlf.: 24411213 email: jaa@dif.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/her-er-de-nominerede-til-stor-frivillighedspris?releaseId=13666188

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **