PRM / Ny aftale skal gøre unge sundere og gladere

  Pressemeddelelse fra Halsnæs Kommune

  De unges mentale og fysiske trivsel er under pres. Flere undersøgelser viser, at det kan give dem problemer langt op i voksenlivet. Derfor er det vigtigt at sætte ind allerede i ungdomsårene, så de unge bliver hjulpet til bedre vaner og får redskaber til at tackle de udfordringer, de måtte stå med.

  Det gør Halsnæs Kommune og Frederiksværk Gymnasium & HF (FVGH) nu med en ny partnerskabsaftale, der skal styrke unges sundhed og trivsel.

  Partnerskabsaftalen blev mandag underskrevet af udvalgsformand Thue Lundgaard og rektor Peter Brink Thomsen. Begge parter ser frem til det arbejde, der nu går i gang.

  "Det gør stort indtryk på mig, når jeg hører fra nogle af de unge, at de har det svært eller går og skranter. Sådan skal det ikke være, når man er ung - og man skal i hvert fald slet ikke stå alene med tingene. Vi skylder de unge at gøre alt, hvad vi kan for, at de har det godt. Derfor er jeg også rigtig glad for det partnerskab, vi har fået med FVGH. I kommunen har vi en masse viden om, hvordan man kan kvitte tobakken, skære ned på alkoholen og håndtere stress, angst og depression. Med partnerskabet får vi mulighed for at komme helt ud til de unge med vores viden og tilbud. Det gør det forhåbentlig lettere for dem at tage imod, så flere kommer godt på vej mod et sundere og gladere liv," siger Thue Lundgaard, formand for Udvalget for Ældre, Sundhed og Forebyggelse i Halsnæs Kommune.

  Indsatser for de unge

  Aftalen er ikke blot et stykke papir, men indeholder konkrete indsatser, kurser og tilbud til de unge.

  Blandt indsatserne er snus- og rygestopkurser, en nytænkning af festkulturen uden alkohol og selvhjælpskurser, hvor de unge lærer at overskue hverdagen og indgå i positive fællesskaber.

  Rektor for Frederiksværk Gymnasium & HF Peter Brink Thomsen glæder sig over mulighederne i det nye partnerskab med Halsnæs Kommune.

  "På FVGH har vi allerede gang i flere tiltag, der f.eks. skal hjælpe vores elever til en bedre alkoholkultur. I den sammenhæng passer det nye partnerskab rigtig godt ind, fordi det sætter de gode kræfter tættere sammen til gavn for de unge. Vi gør ikke det her for at løfte nogen pegefingre, men for at vise vores elever, at vi faktisk gerne vil hjælpe dem til at blive gladere og sundere, og at vi er der for dem på deres præmisser. Vi ved for eksempel også, at mange af de elever, der ryger eller bruger snus, gerne vil holde op. Der kan vi sammen med kommunen skræddersy nogle kurser, som forhåbentlig gør det lettere, fordi indsatsen foregår lige der, hvor eleverne er til daglig, nemlig her på FVGH," siger Peter Brink Thomsen.

  Aftalen gælder for en toårig periode og kan fornys, hvis parterne er enige om det. Halsnæs Kommune og FVGH vil løbende mødes og drøfte indsatserne, som kan tilpasses efter behov.

  Fakta

  Med partnerskabsaftalen forpligter Halsnæs Kommune og FVGH sig til sig til at arbejde for:

  • At flere unge trives og har mulighederne for at skabe et sundt liv
  • At færre unge udvikler stress, angst eller depression
  • At færre unge ryger eller bruger snus
  • At færre unge drikker for meget alkohol

  Kontakt:

  Thue Lundgaard, formand for Udvalget for Ældre, Sundhed og Forebyggelse i Halsnæs Kommune
  Telefon: 50 91 87 85

  Peter Brink Thomsen, rektor, Frederiksværk Gymnasium & HF
  Telefon: 23 80 88 19

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-aftale-skal-gore-unge-sundere-og-gladere?releaseId=13665932

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **