PRM / Rejs tilbage til København under 2. Verdenskrig med Frihedsmuseet i juledagene

  Pressemeddelelse fra Frihedsmuseet

  Har du fået nok af julefilm på sofaen? Eller trænger du til at erstatte julegodterne med historiske kalorier?

  Så tag med på byvandring i Københavns gader og stræder med Frihedsmuseet alle dage mellem jul og nytår på nær nytårsdag – til de rigtig friske er der også byvandring 1. januar.

  Uden for Frihedsmuseets mure er spor efter besættelsestiden stadigvæk synlige overalt – bare man kigger godt nok efter.

  Flådens sænkning under samarbejdspolitikkens kollaps, tyskernes ildkamp med danske betjente på Amalienborg, jødernes flugt til Sverige, modstandsbevægelsens sabotage og tyskernes modterror – alle disse historier er i byrummet inden for gåafstand af Frihedsmuseets hoveddør.

  I området omkring Amalienborg vidner bygninger, buster og sågar skudhuller om den hæsblæsende tid, besættelsen var i København. På storslåede pladser, i mørke baggårde og skjult i de travle gader bliver historierne om rytterkongen, deporterede jøder, den illegale presse, sabotageaktioner og den brutale tyske besættelsesmagt vakt til live igen.

  Byvandringen går i fodsporene på 1940’ernes københavnere, der levede under forhold, vi i dag stadig har svært ved at begribe. Hør hvordan begivenheder i deres virkelighed stadig ses i nutidens byrum og forstå historien bag områdets vigtigste mindesmærker.

  Praktisk info:

  Hvornår: 26-30. december samt 1. januar fra kl. 11-13
  Hvor:
  Frihedsmuseet, Esplanaden 13, 1263 København K
  Mødested: På pladsen foran Frihedsmuseet. Byvandringen slutter samme sted.
  Varighed: 1 ½ – 2 timer
  Længde: ca. 3,5 km
  Pris: 120 DKK

  Kontakt:

  Julie Lorenzen tlf.: 41 20 60 42 email: Julie.Lorenzen@natmus.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/rejs-tilbage-til-kobenhavn-under-2-verdenskrig-med-frihedsmuseet-i-juledagene?releaseId=13665257

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **