PRM / Dyreværnets internat har flere indleverede hvalpe end tidligere!

  Pressemeddelelse fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

  Dyreværnets internatchef Maria Rønde Jakobsen er bekymret over den 'nye' tendens "Det er bekymrende, at der er så mange hvalpe lige nu. Dog er jeg virkelig glad for, at folk hurtigere indser, at der er nogle udfordringer, som man ikke kan håndtere - og derfor kommer med hvalpene tidligere, så vores erfarne ansatte kan finde det helt rigtige match i et nyt hjem" og Maria fortsætter "Noget af det vigtigste, når man overvejer et kæledyr, er selv refleksion. Har man tid og overskud til at integrere det nye familiemedlem og give den et langt og godt liv? Og er det en hund, man leder efter, er man så opmærksom på hvilken race, der passer til ens livsstil, så man ikke ender med en hund, hvor man ikke kan dække dens fysiske og mentale behov" slutter Maria Rønde Jakobsen.

  Derfor kommer Dyreværnet med en opfordring til danskere, der overvejer at give et kæledyr i julegave.

  Der er fem gode råd/anbefalinger, inden man begiver sig ud i et kæledyr som gave:

  1. Det er vigtigt kun at give kæledyr som gaver til modtagere, der har udtrykt en vedvarende interesse i at eje et, og som har evnen til at passe dyret ansvarligt.
  2. Kæledyr hentes fra redningsorganisationer, venner, familie eller ansvarlige opdrættere - ikke fra steder, hvor kilden til dyret er ukendt eller usikker.
  3. Hvis dyrets nye ejer er under 12 år, bør barnets forældre være klar til og ivrige efter at tage vare på dyret.
  4. Hvis gaven er en overraskelse, bør gavegiveren være opmærksom på modtagerens livsstil og tidsplan - nok til at vide, at modtageren har overskuddet og økonomien til at være en ansvarlig ejer.
  5. Man skal også tage højde for, at modtageren skal have mulighed for at bruge nødvendig tid til at sikre en let overgang til hjemmet. Dette er især vigtigt i ferien og på andre travle årstider.

  Man kan også vælge et gavekort til Dyreværnet ved at komme forbi internatet i Rødovre eller Kolding eller skrive til info@dyrevaernet.dk

  Læs meget mere om Dyreværnets øvrige aktiviteter på www.dyreværnet.dk

  Vedhæftet billede af Maria Rønde til fri afbenyttelse. Fotograf: Per Arnesen.

  Kontakt:

  Presseansvarlig Salli MORTENSEN tlf.: 31127913 email: Salli@Alphahun.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dyrevaernets-internat-har-flere-indleverede-hvalpe-end-tidligere?releaseId=13665336

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **