PRM / Renteauktion: Få et kort og et langt lån til næsten samme pris

  Pressemeddelelse fra home a/s

  Renterne er ikke helt normale i øjeblikket, og det viser den seneste rentetilpasningsauktion hos Realkredit Danmark også. Her har en lang række boligejere med Flexlån fået fastsat deres nye rente pr. 1. januar.

  Normalt plejer renten at være noget højere, hvis du vælger et boliglån, der løber over længere tid, men sådan er det ikke i år. Faktisk endte F5-renten ganske usædvanligt lavere end F1-renten, oplyser cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig.

  "Kombinationen af de faldende energipriser over de seneste måneder og en tiltagende markedsforventning om, at inflationen nok snart har toppet, har presset F5-renterne ned i den seneste tid, mens F1-renten er fortsat opad i forventning om yderligere renteforhøjelser fra den europæiske centralbank - og dermed Nationalbanken - i den kommende tid," forklarer cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig.

  Rentetilpasningsauktionen gav en F1-rente på 3,24 %, en F3-rente på 3,11 % og en F5-rente på 3,14 %. Zoomer vi helt ud til F10-renten endte den på 3,38 % - altså blot 0,14 %-point over F1-renten.

  Det er for lån med afdrag, mens renten er en smule lavere på de afdragsfrie varianter.

  Tingene vendt på hovedet
  I ejendomsmæglerkæden Home hæfter man sig ved, at tingene er vendt lidt på hovedet ved denne refinansiering.

  "Det er ikke, hvad vi har været vant til at se, at man kan sikre sig en lavere rente i både fem og ti år til næsten samme rente som med et-årig rentetilpasning. Omvendt er man så også bundet til den fastsatte rente i en årrække, hvis renten falder i perioden, hvad mange nok forventer, og flere håber," siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i Home.

  Generelt er renten gået op for alle Flexlåns-varianterne ved årets sidste auktion - det var ikke en overraskelse.

  Fx er F1-renten gået fra, at vi sidste år fik den 3. laveste F1-rente nogensinde til nu lige akkurat at klemme sig ind på top ti listen over de højeste F1-renter på auktion, oplyser cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig.

  FAKTA: Nye renter - det skal du betale for at låne en mio. kr.

  • En lang række boligejere med Flexlån hos Realkredit Danmark har fået fastsat deres nye rente pr. 1. januar efter en rentetilpasningsauktion med lån for i omegnen af 20 mia. kroner.
  • Har man et lån på 1 mio. kroner, og man betaler afdrag, så giver det anledning til en ydelsesstigning på omtrent 600-700 kroner om måneden efter skat fra årsskiftet, mens vi nærmer os små 2.000 kroner, hvis man gør brug af afdragsfrihed og har enten F1 eller F3-lån.
  • Ekstraregningen lyder på 'kun' tæt ved 1.600 kroner ved F5-lån.

  Kilde: Realkredit Danmark /Home

  Kontakt:

  Talsperson - presseservice & analyse Henrik Hauthorn Jensen tlf.: 2043 3514 email: hehj@home.dk

  Christian Hilligsøe Heinig
  Cheføkonom
  Realkredit Danmark

  Telefon: 45 13 19 72
  Mobil: 24 98 23 82

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/renteauktion-fa-et-kort-og-et-langt-lan-til-naesten-samme-pris?releaseId=13665283

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **