PRM / Torben Østergaard-Nielsen modtager Årets Hæderspris 2022

  Pressemeddelelse fra PwC

  Årets Hædersprisvinder starter som 20-årig som elev i skibsmæglerfirmaet Julius Mortensen i Fredericia. I 1978 bliver han som kun 24-årig adm. direktør for skibsmæglerfirmaet H. Sommer i Middelfart, og i 1981 grundlægger han Dan-Bunkering, som i dag er et datterselskab i Bunker Holding-gruppen. Torben Østergaard-Nielsen bliver senere også ejer af Julius Mortensen og samler alle sine aktiviteter i firmaet United Shipping & Trading Company (USTC), som han bliver eneejer af i 1998, og som i dag er blandt Danmarks 10 største virksomheder med en omsætning i seneste regnskabsår på over 120 mia. kr.

  "Torben Østergaard-Nielsen har gennem en årrække været en markant skikkelse i erhvervslivet - ikke bare i Danmark, men globalt. Han har gennem sin flotte karriere udvist en utrolig flid, beslutsomhed og skaberkraft, som ikke alene har været med til at sætte en række danske virksomheder på verdenskortet, men samtidig skabt og sikret et betydeligt antal af danske og globale arbejdspladser,"
  siger Mogens Nørgaard Mogensen, adm. direktør og Senior Partner i PwC.

  USTC har i dag over 4.000 medarbejdere, er repræsenteret på alle kontinenter i 40 lande med mere end 140 kontorer og har hovedsæde i Middelfart. Den oprindelige kerneforretning er i dag verdens største leverandør af skibsbrændstof.

  "Årets Hædersprismodtager har med sin sans for forretning, mod og dygtighed opnået både massiv vækst i den oprindelige forretning og opnået succes på nye forretningsområder. Han er kort sagt indbegrebet af en rigtig entreprenant ejerleder," understreger Mogens Nørgaard Mogensen.

  Succesfuldt ejerskifte til sine døtre
  Torben Østergaard-Nielsen har desuden gennemført et succesfuldt generationsskifte. I 2020 blev døtrene Nina Østergaard Borris og Mia Østergaard Rechnitzer gjort til medejere af virksomheden og fik hver en tredjedel af ejerskabet i virksomheden. Tidligere i år overlod han posten som adm. direktør til Nina Østergaard Borris.

  "Vi er glade for, at Årets Hæderspris går til Torben Østergaard-Nielsen, som i høj grad har vist mod, vedholdenhed og kommerciel fornuft. Som foreningsejet virksomhed tror vi på, at vi og vores kunder bliver stærkere sammen. Derfor er vi glade for, at Årets Hæderspris går til en person, som ikke alene har været en god samarbejdspartner for os i Nykredit, men som med sin arbejdsomhed også er en inspirationskilde for andre i dansk erhvervsliv," siger Henrik Rasmussen, bankdirektør i Nykredit.

  Også hos Dansk Erhverv ser man stor grund til at fejre den nykårede Hædersprismodtager 2022.

  "Torben Østergaard-Nielsens karriere spænder over næsten fem årtier, og han har styret en succesfuld virksomhed sikkert igennem perioder med oliekriser, Berlinmurens fald, globaliseringens acceleration, utrolige innovationer og talrige nationale, regionale og globale kriser. Det fortjener anerkendelse," siger Gitte Lillelund Bech, direktør for markeder i Dansk Erhverv.

  Om Hædersprisen
  For sjette år i uddeler Landsjuryen for Årets Ejerleder (PwC, Nykredit, Dansk Erhverv, Årets Ejerleder 2021) en særlig Hæderspris i forbindelse med kåringen af Årets Ejerleder, hvor vi anerkender og hædrer en ejerleder i Danmark, som gennem en årrække har ydet en enestående indsats og haft en betydende indflydelse på dansk erhvervsliv. Hædersprisen går til en ejerleder, som gennem en lang årrække har haft en betydende indflydelse på dansk erhvervsliv og er indbegrebet af, hvad det vil sige at være ejerleder:

  • Besidder modet til at træffe beslutninger i en omskiftelig verden
  • Har ambitionerne og viljen til hele tiden at sætte nye og højere mål og herefter "drivet" og evnerne til at indfri disse
  • Er indbegrebet af, hvad det vil sige at være ejerleder.

  Kort fortalt, så er modtageren en evig kilde til inspiration for såvel nuværende som næste generation af ejerledere.

  Tidligere Hædersprismodtagere
  Anders Holch Povlsen, Bestseller (2021), (2020 var særår grundet COVID-19, hvorfor prisen ikke blev uddelt her), Lars Kann-Rasmussen, VKR Gruppen (2019), Jørgen Mads Clausen, Danfoss A/S (2018), Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for fondene A.P. Møllers familiefond og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal (2017) og Købmand Lars Larsen (2016).

  Kontakt
  For yderligere information kontakt PR Manager Malene Billund fra PwC på mobil 5133 2378 eller pressekonsulent Peter Klaaborg fra Nykredit på mobil 2056 0706 eller pressekonsulent Jesper Ingemann fra Dansk Erhverv på 2265 0941.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/torben-ostergaard-nielsen-modtager-arets-haederspris-2022?releaseId=13664687

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **