PRM / Spar klimaet for over 60% af CO2-aftrykket, når du sælger din bolig

  Pressemeddelelse fra RealMæglerne

  RealMæglerne har fået udarbejdet en livscyklusscreening for Grøn Bolighandel. Det vil sige en beregning af, hvordan en bolighandel vil indvirke på klimaet og miljøet i hele sin rejse fra Til salg-skiltet sættes i jorden til handlen er afsluttet. Sammenholdt med en almindelig bolighandel er CO2-aftrykket fra Grøn Bolighandel hos RealMæglerne 62,8 procent mindre. Det konkluderer Rambøll i rapporten.

  – Det overraskede os, at forskellen er så stor, men vi vidste godt, at Grøn Bolighandel tager fat om nogle af de områder, hvor vi virkelig kan gøre en forskel i boligsalget, uden at det koster boligsælgeren mere af den grund. Vi står midt i en energikrise, klima og energi er to alen af ét stykke, og det bliver det store fokusområde de kommende år, ikke kun i Danmark, men også globalt, fortæller Preben Merrild Angelo, adm. direktør hos RealMæglerne med over 100 ejendomsmæglerbutikker i Danmark.

  Han peger på, at ejendomsmæglerne er tæt på boligejerne, og heri ligger der også et potentiale i at ændre på mønstrene i fællesskab.

  – I en Grøn Bolighandel indgår vi en pagt med boligejerne om at gøre det bedre sammen. Det vil bl.a. sige, at det er en print-fri bolighandel, der er kørsel med omtanke, og al annoncering sker digitalt via vores effektive og intelligente annonceringspakke. Desuden måles vores klimabutikker på deres CO2-udledning fra energiforbrug til transport osv., forklarer Preben Merrild Angelo.

  Hos RealMæglerne er der allerede nu fokus på, hvordan aftrykket kan nedbringes yderligere.

  – Boligejerne er blevet mere bevidste om de klimavenlige valg, og det fortsætter i den retning med opadgående kurve. Derfor synes vi også, at enhver branche har pligt til at kigge ind i, hvordan det kan gøres bedre. Ofte er det de klimabevidste valg, der også bruger mindre og grønnere energi. Derfor ser vi konstant på, hvordan vi kan få energiløsningerne med i bolighandlen, så køber og sælger har mulighed for at tænke det med i stafetten, når faklen gives videre, forklarer Preben Merrild Angelo.

  RealMæglerne lancerede i slutningen af 2019 Min Klimaberegner, som hjælper boligejerne med indsigt i forbedringsmuligheder i boligen og regner ud, hvornår forbedringen har tjent sig selv hjem i energibesparelsen. Alle boliger med et gyldigt energimærke kan se potentielle og rentable forbedringsmuligheder i beregneren.

  Se mere her:
  https://klimaberegner.realmaeglerne.dk/

  Konklusion fra Rambøll vedr. Grøn Bolighandel

  Realmæglerne har med hjælp fra Rambøll gennemført en sammenlignende CO2 beregning på en almindelig klassisk bolighandel kontra en mere digital og mere bæredygtig bolighandel, hvor der er fokus på bl.a. at reducere papir, transport og energiforbrug. Formålet med beregningen var at adressere og vurdere de potentielle forskelle i CO2-aftrykket (CO2e). Beregningen indikerer, at den digitale bolighandel med kun digital filhåndtering, Til salg-skilte i andet materiale og kørsel med omtanke har ca. 63 % lavere CO2-aftryk end den almindelig klassiske bolighandel. Resultaterne er ikke verificeret af tredjepart og er vurderet ud fra en LCA-tilgang på screeningsniveau (strømforbruget ved filhåndtering er ikke inkluderet i beregningerne).

  Kontakt:

  Presse- & Kommunikationsansvarlig Mikkel Milsgaard tlf.: +45 36 34 08 12 email: mm@mailreal.dk

  CEO Preben Merrild Angelo tlf.: 2092 5280 email: pa@mailreal.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/spar-klimaet-for-over-60-af-co2-aftrykket-nar-du-saelger-din-bolig?releaseId=13664617

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **