PRM / Ansatte kan nu få online samtaler med en psykolog

  Pressemeddelelse fra Dansk Sundhedssikring A/S

  Det sker i et tæt strategisk samarbejde med selskabet We.Care, som siden 2018 har tilbudt nem og tilgængelig psykologhjælp online, og som siden etableringen har hjulpet tusindevis af danskere.

  CEO Kent Jensen fra Dansk Sundhedssikring kalder det epokegørende for de knap 14.000 arbejdspladser, hvis ansatte nu er omfattet af ordningen, Han fortæller, at Dansk Sundhedssikring i to år har arbejdet intensivt med at tilbyde kunder online psykologhjælp i forbindelse med Corona-pandemien.

  “Vores erfaringer er så gode, at vi nu ruller successen ud til langt flere kunder via det nye samarbejde med We.Care, som allerede i dag har flere tusinde patienter hvert år. De seneste 18 måneder har onlinepsykologerne oplevet en 10 dobling af antallet af patienter, der beder om online psykologhjælp. Desuden har onlinebehandlingen vist sig særlig effektiv mod eksempelvis stress,” fortæller Kent Jensen.

  Kort ventetid

  Han forklarer, at ventetiden er kort. Når forsikringen dækker, vil kunden kunne få kontakt til behandling i løbet af 24 timer på hverdage og hjælp inden for fire hverdage.

  “We.Care har flotte resultater, både når det gælder effekt og kvalitet. Vi glæder os og har store forventninger til vores nye samarbejde. Vi tror, at vores kunder vil få stor værdi af det nye samarbejde, der vil bringe vores kunder tilbage til et liv i balance, når de en periode rammes af psykiske lidelser,” siger Kent Jensen.

  Men også virksomheder, som har valgt at lave en aftale med Dansk Sundhedssikring, kan se frem til, at ansatte enten helt undgår sygemeldinger eller hurtigere kan vende tilbage til jobbet efter en periode med eksempelvis en sygemelding for stress.

  “Ordningen vil sikre hurtigere og mere effektiv hjælp til de ansatte i virksomhederne, som har brug for kortere eller længere psykologforløb. Dette er et godt eksempel på, hvordan Corona-pandemien har tvunget os til at tænke innovativt og digitalt. Og sammen med We.Care introducerer vi her en løsning, som vil komme til at gavne den mentale sundhed for tusindevis af ansatte til glæde for både dem og de virksomheder, de er ansat i,” siger Kent Jensen.

  Ud til andre lande

  Han peger samtidig på, at Dansk Sundhedssikring forventer at brede ordningen ud til andre lande. I første omgang Sverige, hvor Dansk Sundhedssikring sidste år etablerede sig og udbyder sundhedsforsikringer som virksomhedsordninger på samme måde som i Danmark. En model, som hidtil har været stort set ukendt i Sverige.

  “Jeg er sikker på, at det set up, vi her har etableret, har et betydeligt internationalt potentiale. Vi ser virkelig gode resultater for de, der gør brug af onlinetilbuddet om psykologhjælp. Vi har sammen med We.Care helt konkret målt på resultaterne,” siger Kent Jensen.

  Undersøgelse af patienterne hos We.Care viser, at patienter med angst gennemsnitligt går fra en mentalscore på 12,0 til godt 4,1 efter afslutning af et online forløb. Det er på en skala fra 1 – 21, hvor 21 er værst. For depression er de gået fra 12,4 til 2,9 på en skala fra 0 til 27, hvor 27 er værst. For stress er de gået fra 24,5 til 11,6 på en skala fra 0-40, hvor 40 er værst.

  Kontaktinformation

  For yderligere oplysninger kontakt Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect, mobil +45 53 85 07 70

  Kontakt:

  Presseansvarlig Morten Huse Eikrem-Jeppesen tlf.: +45 53 85 07 70 email: morten@pressconnect.dk

  PR- og kommunikationskonsulent Maja Korshin tlf.: +45 22 55 40 46 email: maja.korshin@ds-sundhed.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ansatte-kan-nu-fa-online-samtaler-med-en-psykolog?releaseId=13661470

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **