PRM / Bio Bountyland ligger for vores fødder

    Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

    Til Dansk Bioøkonomi Konference den 2. november kan du både møde dem, der arbejder med at skabe rammerne for en bæredygtig udvikling, dem der arbejder bæredygtigt i deres virksomhed eller arbejder på at gøre det, iværksættere, der er i gang med at udvikle helt nye produkter og investorer, der er på udkig efter investeringsmuligheder. Få den nyeste viden, indsigter og netværkskontakter fra jord til hylde i cirkulær bioøkonomi.

    “I forhold til den grønne omstilling har Danmark, og i særdeleshed Lolland-Falster virkelig meget at bidrage med, og vi vil gerne udvikle en grøn styrkeposition. Vi har god plads til vedvarende energi og masser af biomasse vi kan blive endnu bedre til at udnytte. Ja, vi er faktisk et Bio Bountyland! Men den grønne omstilling kræver at alle gode kræfter og gode hjerner samles, og det er netop det vi gør med konferencen, hvor du kan møde alle dem der bidrager til omstillingen” siger borgmester i Guldborgsund Kommune Simon Hansen.

    For at udnytte jordens ressourcer bedst muligt er det altafgørende, at vi ved hvordan man gør og hvordan man udnytter biomassen bedst muligt. Én af de virksomheder, der er i fuld gang med at udnytte den restbiomasse, der opstår i deres produktion, er den 150 år gamle virksomhed Nordic Sugar, som deltager på konferencen.

    “Hvis vi skal nå i mål med at udnytte og værdiskabe optimalt med dansk biomasse, kræver det en stor indsats. Der er bl.a. brug foret skalérbart produktionsanlæg, som meget firkantet sagt kan skille en plante eller andet biologisk materiale ad, så man kan udvinde proteiner, fibre eller andre funktionelle ingredienser produkter. Og måske også helt andre og endnu uudforskede muligheder” siger John Jensen, Head of New Opportunities, Nordic Sugar.

    Netop de uudforskede muligheder er noget man kan høre mere om på konferencen. På eftermiddagens spor 1 “Fra idé til forretning” er der oplæg fra blandt andet Biosolutions Zealand, hvor virksomheder kan afprøve, udvikle og gennemføre produktion af nye fødevareingredienser og andre produkter i et stort industrianlæg, inden de overfører produktionen til den virkelige verden og gør det til en forretning.

    På eftermiddagens spor 2 handler det om biobaseret byggeri, og debat om hvor muligheden for at dyrke nye forretningsmuligheder, der samtidig hjælper landbrugets CO2-regnskab. Konferencens 3. spor handler om de store potentialer i dyrkning og anvendelse af svampe både som sunde fødevarer, til materialer og byggeri.

    Du kan se hele programmet og tilmelde dig her.

    FAKTA

    Tidspunkt:onsdag den 2. november, kl. 8:30 – 16

    Hvem deltager? Alle led i værdikæderne er velkomne: Jordbrugere, virksomheder, iværksættere, forskere, investorer, interesseorganisationer, myndigheder og alle andre interesserede inviteres til konferencen, hvor vi har fokus på at skabe konkrete resultater.

    Hvem arrangerer? Food & Bio Cluster Denmark, Roskilde Universitet, Center for Cirkulær Bioøkonomi/AU, Teknologisk Institut, IDA, Agrovi, VKST, Lolland Kommune, Business Lolland-Falster, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund og Guldborgsund Kommune.

    Hvor skal jeg tilmelde mig? Du kan læse mere og tilmelde dig lige her, og senest 19. oktober.

    Kontakt:

    Borgmester Simon Hansen tlf.: 25 18 18 16 email: siha@guldborgsund.dk

    Chefkonsulent, Cand.Comm. Rikke Betak Lund tlf.: 25180248 email: rblu@guldborgsund.dk

    Programkoordinator Mette Jørgensen, tlf.: 2518 1833

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bio-bountyland-ligger-for-vores-fodder?releaseId=13661466

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **