PRM / DUF sætter unges trivsel øverst på valgdagsordenen med stort interaktivt kandidatkort

  Pressemeddelelse fra DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd

  Trivsel skal være nøgleordet i valgkampen, hvis det står til DUF. I august præsenterede DUF, sammen med Mandag Morgen, en frirumsanalyse, der afslørede kedelige tal om trivslen blandt 16-24-årige danskere. 61 procent af unge føler sig “ofte eller hele tiden” presset, og mange unge kæmper med at finde frirum i deres hverdag. Det ungeperspektiv skal ind på Christiansborg, mener DUF. For selvom 18-29-årige udgør 20 procent af den danske befolkning er kun 6 procent af folketingetsmedlemmerne i ungealdersgruppen. Det håber DUF ændrer sig efter det kommende valg:

  “Valgkampe er en fest for vores demokrati. I DUF sætter vi fokus på unges trivsel, og håber at vi kan få sat til debat, hvordan vi som samfund skal løse trivselskrisen. Derudover mener vi, at der er brug for flere unge politikere i Folketinget, så vi kan sikre at unges perspektiv er repræsenteret i politiske beslutninger”, siger forkvinde for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, Christine Ravn Lund.

  Danmarkskort over unge kandidater
  Der er heldigvis mange i folketingsvalgkampen, der har unges trivsel som mærkesag. På DUFs valgside “Vores Valg” kan man finde et interaktivt danmarkskort, hvor DUF har kortlagt hvad de 18-35-årige folketingskandidater vil gøre for at forbedre unges trivsel. På tværs af politiske skel fylder det meget hos kandidaterne, der kommer med mange bud på at løse trivselskrisen.

  På kortet fremgår ligeledes grundlæggende oplysninger om hver kandidat, samt en opsummering af hvilken politik de hver især går til valg på.

  Kortet er skabt til alle, der interesserer sig for hvad unge folketingskandidater vægter højt i den kommende valgkamp. Om det er den unge førstegangsvælger, der er i tvivl om, hvor krydses skal sættes eller journalisten, der skal researche på valgets unge kandidater.

  Du finder kortet samt en masse andet valgrelateret DUF-indhold på www.duf.dk/voresvalg

  Kort om DUFs folketingsvalgindsats:

  • Lancering af kampagnen “Vores Valg” med et interaktivt kandidatkort over folketingskandidater i alderen 18-35 år.
  • Demokrati-turneen Demokratiets Dag med besøg på mere end 50 erhvervsskoler og FGU-institutioner i hele landet.
  • “Vores Valg”-kampagne på sociale medier målrettet unge vælgere.
  • Nyhedsbreve til unge kandidater med vidensartikler til valgkampen.

  Kontakt:

  DUFs pressetelefon tlf.: 22109005 email: presse@duf.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/duf-saetter-unges-trivsel-overst-pa-valgdagsordenen-med-stort-interaktivt-kandidatkort?releaseId=13661395

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **