PRM / Røde Kors samler næsten 13 mio. kroner ind i skyggen af usikkerhed, stigende priser og energikrise 

  Pressemeddelelse fra Røde Kors

  Første søndag i oktober møder man tusindvis af frivillige Røde Kors indsamlere på gader og stræder, og også i år var mange mennesker på gaden med raslebøsser og mobile pay-koder til fordel for Røde Kors' sociale indsatser i Danmark og nødhjælpsarbejde ude i verden. Det endelige resultat foreligger først i løbet af mandagen, men prognosen peger på, at det samlede beløb lander på lige under 13 mio. kroner - 2,5 mio. kroner under sidste års resultat.

  "Situationen taget i betragtning er vi meget taknemmelige over, at danskerne igen i år har vist stor opbakning til Røde Kors' arbejde. Det er ikke til at komme uden om, at alle kigger en ekstra gang på pengene for tiden, og det har været sværere at rekruttere indsamlere. Set i det lys, er det et flot resultat", siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

  Hjælp til udsatte børn og børn i krig
  Pengene fra årets indsamling går bl.a. til at kunne fortsætte Røde Kors' indsatser i Ukraine - indsatser, som har udgjort en stor del af Røde Kors' arbejde og ikke mindst fyldt meget i danskernes bevidsthed det seneste halve år.

  "Men netop i den situation er det vigtigt, at vi får penge, der kan anvendes på at hjælpe andre steder i verden", påpeger Anders Ladekarl.

  De indsamlede midler fra Røde Kors Indsamlingen søndag kommer også til at hjælpe børn i Afghanistan og krigstraumatiserede familier i Yemen. Der vil også blive afsat penge til at hjælpe udsatte børn i Danmark.

  "Vi ser tilbage på et år, hvor danskerne har engageret sig i overvældende grad. Det er dét engagement, som også gør, at vi kan yde den hjælp til børn og voksne på flugt i Ukraine, som vi gør. Men der er fortsat enormt brug for hjælp, ikke mindst nu hvor vi ser ind i en vinter, der kan blive rigtig kold", siger Anders Ladekarl og retter en varm tak til alle, som gik på gader og stræder for Røde Kors:

  "Hver eneste indsamler, der går med, gør en stor forskel for, at Røde Kors er i stand i til hjælpe der i verden og herhjemme, hvor behovet er størst", siger Anders Ladekarl.

  Datoen for næste års Røde Kors-indsamling er søndag 1. oktober 2023.

  Kontakt:

  For henvendelser kontakt Røde Kors' pressetelefon:

  3529 9699
  Røde Kors.dk/presse

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/rode-kors-samler-naesten-13-mio-kroner-ind-i-skyggen-af-usikkerhed-stigende-priser-og-energikrise-?releaseId=13661099

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **