PRM / Kæmpe bifald til 3F’s formand Henning Overgaard

  Pressemeddelelse fra 3F

  Der var stående ovationer fra de cirka 700 delegerede på 3F’s kongres i Aalborg, da forbundsformand Henning Overgaard tirsdag eftermiddag blev genvalgt uden modkandidat.

  Den 50-årige tidligere lager- og transportarbejder fra Esbjerg har været forbundssekretær i 3F fra 2016, og siden april i år været formand for de godt 261.000 medlemmer i Danmarks største og stærkeste fagforening.

  Det var en tydelig rørt formand, der takkede for valget tirsdag eftermiddag.

  – Kammerater, 1000 tak for jeres tillid endnu engang. En fremtid du kan leve i, kræver, at vi har et stærkt 3F og kræver, at vi kan tage de svære diskussioner om, hvordan vi kommer i mål med organisering og overenskomster, hvordan vi sikrer et mere retfærdigt og lige samfund, og hvordan vi udbygger vores 3F til endnu stærkere fællesskab med plads til uenighed Husk det nu; 3F er fællesskab, fællesskab, fællesskab, sagde Henning Overgaard til de mange delegerede.

  Tina Christensen blev genvalgt som næstformand, og Søren Heisel blev genvalgt som forbundssekretær. Begge blev valgt uden modkandidater og under stort bifald fra salen.

  3F har to forbundssekretærer. Den ene post var ledig efter Henning Overgaards valg som forbundsformand, og her var der tre kandidater til posten. Det var 35-årige Peter Bøgh Kjærulff fra Hillerød, 59-årige Lene Krabbe Dahl fra Aalborg og 52-årige Per Chrone Jespersen fra Nyborg.

  Kongressen valgte Lene Krabbe Dahl, som var tydeligt rørt efter valget.

  “1000 1000 tak, kammerater, hold op hvor er jeg stolt. Jeg står for sammenhold og fællesskab, og det glæder jeg mig meget til at arbejde med i de kommende år,” sagde Lene Krabbe Dahl.

  Endelig skulle kongressen vælge mellem to kandidater til posten som hovedkasserer, da den tidligere hovedkasserer Ulla Sørensen havde valgt at gå pension. De to kandidater var 49-årige Kenneth Hove fra Lemvig og 46-årige Jesper Palmelund fra BJMF i København, og kongressen valgte Kenneth Hove som hovedkasserer for de næste tre år.

  Kontakt:

  For yderligere information, kontakt 3F’s pressetelefon på 88 92 88 92.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kaempe-bifald-til-3fs-formand-henning-overgaard?releaseId=13660628

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **