PRM / Boligselskabet Birkebo fylder 70 år

  Pressemeddelelse fra Boligselskabet Birkebo

  'Det er skønt, at kunne fejre at Boligselskabet Birkebo gennem en menneskealder har været med til at sætte sit præg på boligudviklingen i Birkerød og Bistrup. Og vi har fuld fokus på fortsat at kunne tilbyde sunde og betalelige boliger i årene, der kommer, ‘siger formand for Boligselskabet Birkebo gennem snart 16 år, Bent Nielsen.

  Boligselskabet Birkebo blev etableret d. 8. august 1952. I 1955 kunne selskabets første 22 almennyttige huse bygges på Byagervej, og i dag tæller boligselskabet 1.051 boliger fordelt på 10 afdelinger.

  Jubilæet blev fejret lørdag den 24. september ved en reception for beboerne og repræsentanter fra Boligkontoret Danmark, der er administrationsselskab for Boligselskabet Birkebo. Ved lejligheden var der opstillet pølsevogn og pavilloner.

  Et gulnet stykke papir

  Anne Madsen og Marie Christensen, der begge var mødt op til jubilæumsreceptionen, er noget nær veteraner i Boligselskabet Birkebo - de har begge boet 65 år i boligselskabets afdeling 4. Anne i den samme lejlighed alle årene, Marie flyttede til en større lejlighed i samme afdeling i 1969.

  'Jeg flyttede ind i 1957. Dengang kaldte man det Grødslottet, fordi det var nye og lidt dyre lejligheder og man derfor kun havde råd til at spise grød,' griner Anne Madsen.

  Marie Madsen havde i dagens anledning fundet den oprindelige lejekontakt frem, og det gulnede papir vidner om at tiden har gået sin gang.

  Anne Madsen blev hurtigt glad for lejligheden. Der var altan og boligerne i afdelingen er løbende blevet vedligeholdt, for eksempel er der kommet nye tage og vinduer til.

  'Der er ikke nogen der kan se, at jeg har boet i samme lejlighed i 65 år,' siger Anne og både hun og Marie er enige om, at det gode naboskab og sociale fællesskab er medvirkende til, at de begge har boet i deres lejligheder så længe.

  Store renoveringer sikrer femtidens boliger

  Boligselskabet Birkebo råder over rækkehuse, klyngehuse, lejligheder og studieboliger og for bestyrelsen, der er valgt af beboerne, har fokus de seneste ti år især været at få sikret boligerne til fremtiden.

  'Vi arbejder målrettet på at kunne levere sunde og tidssvarerende og betalelige boliger til alle - både nu og om mange år,' fortæller Bent Nielsen.

  Den indsats begyndte for alvor for 12 år siden, hvor Boligselskabet Birkebo via Landsbyggefonden fik tilsagn til at renovere fem afdelinger. Tre afdelinger er for nylig blevet færdige, mens der fortsat er et par års renoveringsarbejde i vente i Skovgårds Parken og på Birkerød Parkvej.

  'Det har været nogle store og nødvendige projekter. For eksempel har vi gennem flere år renoveret i Kajerød Vænge pga. skimmelsvamp. Her måtte beboerne genhuses, og det er selvfølgelig en krævende proces. Men det er tilfredsstillende at være med til at fremtidssikre vores boliger,' siger formand Bent Nielsen.

  'De almene boligselskaber spiller en vigtig rolle i vores samfund. Boligselskabet Birkebo har i den grad været med til at løfte denne rolle ved at styrke sammenhængskraften mellem mennesker og i lokalsamfundet, blandt andet ved gå forrest i de tidlige år og være en drivkraften bag både nye byggerier og senere renoveringer af boliger, så de bliver tidssvarende,' siger Lars Lehmann, administrerende direktør i Boligkontoret Danmark.

  Kontakt:

  Driftsforretningsfører Finn Weidekamp tlf.: 24 79 08 44 email: fiwe@bdk.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/boligselskabet-birkebo-fylder-70-ar?releaseId=13660460

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **