PRM / Børnene på Gødvadskolen og Balleskolen får krig på skoleskemaet

  Pressemeddelelse fra Røde Kors

  Hvordan er det at vokse op i et land, hvor der er krig? Det er et af de emner 'Teatergrad' sammen med børnene på Gødvadskolen og Balleskolen skal arbejde med. ‘Teatergrad' kommer nemlig på besøg med forestillingen "Krig - I børnehøjde", der er en blanding af en workshop og en forestilling. Der veksles mellem dramatisering af en fortælling om krig og dialog mellem skuespillerne og børnene.

  Forestillingen tager udgangspunkt i børnenes egne tanker, viden, fortællinger og følelser om krig, og på den måde inddrages de i stykket. Børnene er derfor lige så meget en del af forestillingen, som skuespillerne er.

  Da børn dagligt konfronteres med information og billeder fra blandt andet Ukraine, er forestillingen højaktuel. Og forestillingen har også tidligere været opført i samarbejde med Røde Kors ude på landets skoler tilbage i 2016 og 2017, hvor flere en 150 skoler fik besøg af "Krig - I børnehøjde".

  Et fundament for forståelse

  Det kan virke voldsomt at sætte krig på skoleskemaet for børn mellem 4. og 6. klasse, men krig præger mange børns liv og tanker, lyder det fra Røde Kors, der har forsat deres samarbejde med 'Teatergrad' omkring forestillingen.

  "Med situationen i Ukraine er krigen kommet tættere på Danmark, end vi har været vant til. Men med de omkring 30 krige, der er i verden lige nu, har krig faktisk hele tiden været en del af hverdagen for børn i dagens Danmark. I Røde Kors mener vi, at det er vigtigt, børn bliver oplyst om krig og dens frygtelige konsekvenser. Viden og forståelse skaber empati med ofrene for krig. Endelig tror vi også, at det er vigtigt for børnene at vide, at Røde Kors og lignende organisationer findes og altid er til stede, når det virkelig brænder på," siger Morten Schwarz Lausten, ansvarlig for Røde Kors Skoletjeneste.

  'Teatergrad' ønsker gennem forestillingen at hjælpe børnene med at forholde sig til de svære emner.

  "Én af teatrets gode egenskaber er, at vi kan tale til både følelserne og intellektet på samme tid. Dermed giver vi børnene mulighed for at reflektere over de følelser, som forestillingen vækker i dem. Når deres reaktioner og følelser integreres direkte i forestillingen, styrkes deres tro på eget værd og i dette intime rum for samtale, kan der efterfølgende bygges en faglig viden oven på," siger Christine Worre Kann, leder af ‘Teatergrad' og forsætter:

  "Derfor er samarbejdet mellem 'Teatergrad' og Røde Kors godt. Sammen når vi begge bredere ud med vores budskaber og understøtter dermed den fælles ambition, vi har - i dette tilfælde gennem kunst, som bidrager til tryghed og viden blandt børn om krig og krigens regler".

  Udover selve forestillingen er der også undervisningsmateriale til opfølgning i skolerne.

  Kontakt:

  For henvendelser kontakt Røde Kors' pressetelefon:

  3529 9699
  Røde Kors.dk/presse

  For henvendelser til Teatergrad kontakt da pressemedarbejder:
  Liv Hvalkof på liv@teatergrad.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bornene-pa-godvadskolen-og-balleskolen-far-krig-pa-skoleskemaet?releaseId=13657848

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **