PRM / Hussalget retter skuden op

  Pressemeddelelse fra home a/s

  Efter nogle stille uger under sommerferien er boligsalget igen kommet mere i sving.

  Det nyeste tal fra Boligsiden.dk, som ejendomsmæglerkæden Home har set nærmere på, viser, at salget af villaer og rækkehuse i uge 34 lå 12 % over gennemsnittet for årene 2015-19, og i hele 2022 indtil nu er der handlet 8 % flere villaer/rækkehuse end i samme periode før Corona.

  "Overordnet har salget af boliger ligget på niveau med det, vi kendte før Corona," siger Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

  Boligmarkedet er efter de seneste års eufori tilbage til mere normale tilstande, lyder det fra Home.
  "Salget er ganske fornuftigt mange steder. Danskerne drømmer fortsat om et hus med have, og behovet for en bolig er der 'altid' - selv når verden omkring os er mere usikker," siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

  Han konstaterer, at særligt huskøberne er kommet godt tilbage efter sommerferien.

  "Nu må vi se, om de gode takter holder ved," siger Homes markedsanalytiker.

  Lejlighederne i modvind - sommerhusene flot igen
  Mens salget af huse er ved at rette skuden op efter en stille sommer, så er salget af ejerlejligheder fortsat i modvind i forhold til gennemsnittet fra før Corona, men her er der nyt at berette.

  Lejlighedssalget har også løftet sig siden sommerferien, hvor salget tog en maveplasker - i et par højsommer-uger var antallet af handler cirka halveret. I uge 34 lå salget 'kun' 33 % under niveauet fra årene 2015-19.

  Sommerhussalget oplever også flere solstråler på det seneste. I uge 34 var antallet af handler kun 3 % under niveauet fra før Corona.

  Lysten blandt boligejerne til at sætte til salg er også steget, og i uge 34 hjalp ejendomsmæglerne 12 % flere boligejere, der satte deres villa/rækkehus til salg.

  "Det er forståeligt. Efterårsmånederne er et godt tidspunkt for boligsalg - faktisk næsten lige så gode som maj og juni," lyder det fra Homes markedsanalytiker.

  Det viser Homes gennemgang af ti års boligsalg forud for Corona.

  Kontakt:

  Talsperson - presseservice & analyse Henrik Hauthorn Jensen tlf.: 2043 3514 email: hehj@home.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hussalget-retter-skuden-op?releaseId=13658059

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **