PRM / Copenhagen Capacity roser uddannelsesudspil fra DI og DE – savner fokus på at fastholde studerende

  Pressemeddelelse fra Copenhagen Capacity

  Det er ifølge Copenhagen Capacity et rigtig godt og nødvendigt udspil, som svarer på en del af Danmarks udfordringer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Men Copenhagen Capacity, som blandt andet arbejder for at tiltrække og fastholde udenlandske studerende, savner et større fokus på, at en højere andel af de udenlandske studerende skal blive i Danmark efter endt uddannelse. Fondens erfaringer viser, at med de rette karriereprogrammer kan man øge andelen af studerende, som bliver og arbejder her i landet, med op til 60 procent.

  - Jeg er glad for, at DI og DE er gået sammen om dette udspil, for vi har hårdt brug for at få flere dygtige udenlandske studerende til Danmark. Men jeg savner svar på, hvad man vil gøre for at få flere udlændinge til at blive her og arbejde, når de er færdige med deres studier. Vores erfaringer viser os, at udlændinges begrænsede netværk og kendskab til arbejdskulturen samt manglende viden om rekrutteringsprocesser er nogle af de forhindringer, som står i vejen for, at de bliver her og arbejder. Jeg savner et fokus på, hvad vi gør ved det, udtaler Asbjørn Overgaard, adm. direktør i Copenhagen Capacity.

  60 procent flere udenlandske studerende bliver i Danmark

  Copenhagen Capacity driver blandt andet karriereprogrammet, Young Professionals in Denmark. Det er et etårigt program, som består af en række indsatser, hvor deltagerne får mulighed for at udvide deres netværk, træne CV- og ansøgningsskrivning, få viden om dansk arbejdskultur og blive matchet med konkrete virksomheder, der søger arbejdskraft. En analyse foretaget i foråret viser, at 54 procent af programmets deltagere har arbejde i Danmark to år efter endt studie. For alle udenlandske studerende i Danmark er dette antal 34 procent, viser tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Andelen af YPD-deltagere, der får arbejde i Danmark, er altså 60 procent højere.

  - I Copenhagen Capacity arbejder vi meget målrettet med at fjerne de udfordringer, som står i vejen for de dygtige udenlandske studerende. Jeg er glad for, at vi med vores YPD-program kan hjælpe højtkvalificerede udlændinge med at blive i Danmark og arbejde og bidrage til vores samfund. Det er helt absurd, at mens virksomheder og offentlige institutioner skriger på arbejdskraft, er vi ikke i stand til at holde på de kompetente udlændinge, som vi har fået hårdt brug for. Det er godt, at vi i Copenhagen Capacity kan bidrage til at forbedre den sørgelige statistik, udtaler Asbjørn Overgaard.

  Copenhagen Capacity anbefaler, at Folketingets partier afsætter midler til en forstærket indsats for fastholdelse af udenlandske studerende.

  Kontakt:

  Presse- og kommunikationsansvarlig Mikkel Lauritzen email: mla@copcap.com

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/copenhagen-capacity-roser-uddannelsesudspil-fra-di-og-de-savner-fokus-pa-at-fastholde-studerende?releaseId=13657141

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **