PRM / Overblik over Oscar-datoer

  Pressemeddelelse fra Det Danske Filminstitut

  Dansk film nåede hele vejen til Oscar-finalen i marts med Jonas Poher Rasmussens 'Flugt'. Den animerede dokumentarfilm, der skildrer vennen Amin og hans rejse til Danmark for 25 år siden, opnåede hele tre nomineringer - et historisk resultat for en dansk film.

  Kapløbet om næste års nomineringer og statuetter er så småt ved at tage fart, og for dansk film ligger startskuddet i september. Her bliver Danmarks kandidat udpeget af en national komité over en todelt beslutningsproces.

  Få overblik over milepælene og den danske Oscar-komités arbejde frem mod Oscar-showet 2023.

  De vigtige datoer

  5. september kl. 9.30-10.30 / Tre danske film forhåndsudpeges
  Den danske Oscar-komité mødes for at pege på tre film, som de mener har chancen for at blive Danmarks kandidat i kapløbet om en nominering i kategorien International Feature Film.

  27. september kl. 15-16 / Den danske Oscar-kandidat udpeges
  Oscar-komitéen mødes igen, denne gang for at vælge den film, der skal være Danmarks bidrag til Oscar-kapløbet. Deadline for tilmelding til Det Amerikanske Filmakademi er den 3. oktober.

  21. december / Shortlister offentliggøres
  Det Amerikanske Filmakademi annoncerer shortlister til det kommende show - herunder også i den internationale kategori, hvor feltet altså snævres ind til en liste med typisk ti film, der har chancen for at blive en af de fem nominerede titler.

  24. januar / Nomineringer offentliggøres
  Oscar-nomineringer udmeldes, inklusive de fem film i kategorien International Feature Film.

  12. marts / 95. Academy Awards Show
  Oscar-prisuddelingen afholdes i Dolby Theatre i Los Angeles.

  Den danske Oscar-komité

  Danmarks kandidat skal vælges blandt danskproducerede film, der har dansk biografpremiere mellem 1. januar og 30. november 2022.

  Den opgave ligger hos den danske Oscar-komité, der består af repræsentanter fra filmbranchen og Filminstituttet. I år ser sammensætningen således ud:

  Formand Claus Ladegaard fra Det Danske Filminstitut, Kim Magnusson fra Producentforeningen, Søren Balle fra Danske Filminstruktører, Mette Heeno fra Danske Dramatikere, Jan Weincke fra Dansk Filmfotograf Forbund, Nanna Frank Rasmussen fra Danske Filmkritikere, Line Bjørn Daugbjerg Christensen fra Danske Biografer og Filminstituttets afdelingschef for Fiktion, Marianne Moritzen.

  Kontakt:

  Kommunikationsmedarbejder Annemarie Hørsman email: annemarieh@dfi.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/overblik-over-oscar-datoer?releaseId=13657071

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **