PRM / Københavns Kommune rækker ud til Region Hovedstaden

  Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

  Vi bifalder, at regionen nu har meldt ud, at de sætter en uafhængig Task Force til at foretage en tilbundsgående undersøgelse. Vi skal lære af denne sag - både i regionen, på det statslige niveau og i den kommunale indsats.

  Derfor vil vi fra Københavns Kommunes side række ud til Region Hovedstaden for at bidrage med et kommunalt perspektiv til undersøgelsen, hvis det er relevant, samt for at blive klogere på, om der er noget vi kommuner kan lære.

  Det kan både være læring i forhold til den kommunale indsats eller læring i forhold til samarbejdet mellem den regionale psykiatri og socialpsykiatrien i kommunerne.

  Sagen har allerede sat gang i en national debat om den indsats, vi som samfund tilbyder psykisk sårbare mennesker. Har vi de rigtige tilbud? Hvor kan vi gøre det bedre, og hvad skal der til?

  Det er en vigtig debat, som vi skal holde fast i og handle på - det gælder selvsagt også i Københavns Kommune. Vi nærer ingen illusioner om, at unge mennesker med psykiske udfordringer bliver mødt med perfekte tilbud i Københavns Kommune. Det gør de ingen steder i landet.

  Vi er ikke i tvivl om, at undersøgelsen vil være med til at højne kvaliteten i indsatsen fremadrettet, men det er ikke nok. Og derfor gør vi fortsat alt, hvad vi kan, for at holde presset på partierne Christiansborg. For der er simpelthen et stort behov for en ny psykiatriplan fra Christiansborg, der er et moderne velfærdssamfund værdigt.

  Kontakt:

  Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via pressechef Thomas Søie Hansen 20529786
  Socialborgmester Karina Vestergård Madsen via pressechef Malene Kristensen 29469419

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kobenhavns-kommune-raekker-ud-til-region-hovedstaden?releaseId=13656324

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **