PRM / Et spørgsmål om (investerings) strategi! Man kan godt tjene penge i et nedadgående marked

  Pressemeddelelse fra Minter Markets

  1. En analyse som dækker både aktiemarkedets fokus og de psykologiske mekanismer som gør sig gældende på markedet p.t. At en aktie har et stort potentiale, gør ikke at den automatisk stiger i den kommende tid. Måske er potentialet fuldt indregnet i kursen og du risikerer at tabe penge på din investering de næste to år. Måske bevæger aktien sig i en nedtrend af en grund vi ikke kender til og du bør derfor vente med at købe aktien indtil der er større chance for at du kan tjene penge på din investering fra begyndelsen.
  1. Den løbende overvågning er vigtig. Kommer der nyheder som ændrer dit udgangspunkt eller mister markedet bare interessen for din aktie? Sker sidstnævnte og der skabes en nedtrend, bør man sælge aktien og afvente situationen.
   Det sker også at din aktie stiger og på et tidspunkt bevæger sig over et psykologisk vigtigt niveau. Her kan man udnytte situationen til at købe flere aktier og dermed få endnu mere ud af kommende kursstigninger.
  1. Det er vigtigt altid at have et exit strategi - og følge den. Både hvis kursen går den rigtige vej, men især hvis det ikke går som forventet. Vi risikerer aldrig mere end ca. 1% af den samlede portefølje når vi køber en aktie. Det kan vi (i de fleste tilfælde) overholde ved hjælp af stop loss ordrer, hvor vores aktieposition automatisk sælges hvis kursen bevæger sig under et psykologisk vigtigt niveau. På den måde lider vi kun små tab når vi tager fejl.
   Det er også vigtigt at have et fast defineret kursmål, da vi mennesker ofte har tendens til at vente for længe med at sælge når en akties kurs er steget, og af og til ender med at tabe en del af fortjenesten.
  1. Teknisk analyse og fundamental analyse. Der er blandt investorer tendens til en enten/eller tilgang til brugen af analyseværktøjer. Vi tror på at de to skal kombineres!
   Hvis din fundamentale analyse viser at en aktie bør koste meget mere, kan du ved at anvende teknisk analyse få afklaring om hvorvidt de store spillere i markedet er enige eller uenige med dig. Der kan gå årevis før en akties potentiale veksles til kursstigninger og teknisk analyse hjælper os til at se hvornår de store banker, kapitalfonde mm. går forrest og køber op, og dermed øger interessen blandt private investorer. På den måde kan vi minimere risikoen for at vores penge er parkeret i en aktie som ikke stiger i værdi.
   Når vi vurderer mulighederne i en aktie, vægter vi teknisk analyse højest når vi vurderer hvornår der skal trykkes på købs- og salgsknappen.

  Et af de mest oversete aspekter i aktiehandel, er risikostyringen. Som tidligere nævnt, ønsker vi aldrig at risikere mere end 1% af porteføljeværdien når vi køber en aktie. Dels kan vi i mange tilfælde undgå dette ved at købe på tidspunkter hvor sandsynligheden for kursstigninger er størst og dels kan vi anvende intelligent placerede stop loss ordrer, som aktiveres hvis kursen falder under et givent niveau.

  Læs mere på www.mintermarkets.com

  Kontakt:

  Emil Karstrøm
  Tlf: 31122240
  Email: ek@mintermarkets.com

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/et-sporgsmal-om-investerings-strategi-man-kan-godt-tjene-penge-i-et-nedadgaende-marked?releaseId=13656304

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **