PRM / Dansk tilslutning til Finlands og Sveriges NATO-medlemskab

  Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

  Blot timer senere afleverede den danske ambassadør i Washington som et af de første lande de formelle papirer i det amerikanske udenrigsministerium, som bekræfter, at Danmark har tilsluttet sig aftalen om det historiske finske og svenske medlemskab.

  Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

  “Jeg er stolt af, at Danmark er kommet så hurtigt i mål med at byde Finland og Sverige velkommen i NATO. Det har kun været muligt pga. den store fleksibilitet, vi har set fra alle partier i Folketinget under hele forløbet. Det er et vidnesbyrd om de dybe solidariske bånd mellem Danmark og vores nordiske venner. Jeg håber, de øvrige NATO-allierede også hurtigt kommer i mål med deres hjemlige processer, så NATO kan gå fra 30 til 32 medlemmer.”

  Baggrund:

  Finland og Sverige søgte den 18. maj 2022 om NATO-medlemskab. NATO’s 30 medlemslande blev på det historiske NATO-topmøde i Madrid i sidste uge enige om at igangsætte optagelsesforhandlingerne med Finland og Sverige.

  Tirsdag den 5. juli 2022 blev de såkaldte protokoller om Finlands og Sveriges tiltrædelse til NATO-traktaten underskrevet af de allierede ved en ceremoni i Bruxelles. Finland og Sverige kan først formelt blive fuldgyldige medlemmer af NATO, når samtlige allierede formelt har ratificeret tiltrædelsesprotokollerne. Det gør de ved at deponere deres godkendelsesskrivelser hos det amerikanske udenrigsministerium, som er depositar for de allieredes godkendelsesskrivelser.

  For yderligere kontakt: pressevagten@um.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dansk-tilslutning-til-finlands-og-sveriges-nato-medlemskab?releaseId=13655045

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **