PRM / Ny stærk bestyrelse udpeget i Erhvervshus Nordjylland

  Pressemeddelelse fra Erhvervshus Nordjylland

  Nytiltrådt i bestyrelsen for Erhvervshus Nordjylland er adm. direktør Richard Fynbo fra Fynbo Foods, regionsrådsformand Mads Duedahl, prorektor Anne Marie Kanstrup, Aalborg Universitet, byrådsmedlem i Rebild Kommune Leon Sebbelin samt 1. viceborgmester i Hjørring Kommune Per Møller.

  Formandskabet består fortsat af formanden Mogens Christen Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune og næstformand Hanne Kvist fra Royal Greenland. De øvrige bestyrelsesmedlemmer er borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen, advokat Birte Dyrberg fra Dyrberg & Partnere, adm. direktør Rikke Gandrup fra Color Hotel Skagen, formand for Dansk Metal Aalborg Jan O. Gregersen samt Simon Rahlf Hauptmann, der fortsætter som Erhvervsministeriets observatør i bestyrelsen.

  Adm. direktør Lars Erik Jønsson i Erhvervshus Nordjylland har således en bredt sammensat bestyrelse bag sig, og selvom erhvervslivet i nogen grad begynder at mærke konsekvenserne af de svingende konjunkturer, er det nordjyske erhvervsliv fortsat stærkt.

  Arbejdsløsheden er lavere end før finanskrisen i 2008, og antallet af konkurser er lavt, ligesom der fortsat er stor efterspørgsel efter vejledning i blandt andet digitalisering, den grønne omstilling og øget internationalisering. Således har Erhvervshus Nordjylland vejledt 744 virksomheder i perioden januar til medio juni.

  Et af de store temaer for Erhvervshus Nordjylland og bestyrelsen i den kommende tid er den grønne omstilling. Her er Erhvervshus Nordjylland en del af realiseringen af det nordjyske erhvervsfyrtårn CO2VISION. Fyrtårnet handler om CO2-fangst, anvendelse og lagring og skal sikre en stærk fremtidig erhvervsudvikling i Nordjylland samt bidrage til at finde løsninger på klodens klimabelastning.

  - Vi har i bestyrelsen for Erhvervshus Nordjylland en meget stærk sammensætning med repræsentanter for erhvervsliv, fagbevægelse, vidensinstitutioner, kommuner, regioner og stat. Som formand er jeg meget tilfreds med, at vi har så bred en ramme om ejerskabet i den strategiske erhvervsudvikling, som blandt andet CO2VISION er et udtryk for. Det vil uden tvivl få afgørende betydning for hele det nordjyske erhvervsliv i de kommende år, siger Mogens Christen Gade, formand for bestyrelsen i Erhvervshus Nordjylland.

  Det nytiltrådte medlem fra erhvervslivet, adm. direktør Richard Fynbo fra Fynbo Foods, har om nogen de stigende priser på råvarer, emballage, energi og fragt tæt inde på livet, ligesom ubalancerne i forsyningskæderne fortsat volder store udfordringer. Derfor ser han frem til at kunne bidrage med sine egne erfaringer i den nye bestyrelse.

  - Samfundsøkonomien er med stor sandsynlighed på vej ind i lavkonjunktur, og erhvervslivet vil for nogle branchers vedkommende måske ligefrem opleve recession. Virksomhederne har gennem corona-pandemien været omstillingsparate, og den evne bliver også afgørende i den kommende tid. Vi skal derfor sikre, at Erhvervshus Nordjylland har smidige og tydelige tilbud til erhvervslivet, så det bliver let at omstille sig til nye markeder, nye forsyningskæder, øget digitalisering og en styrket grøn omstilling. Desuden er det vigtigt, vi udnytter en nedgang i beskæftigelsen til opkvalificering af arbejdsstyrken til virksomhedernes fremtidige behov - også her skal vores erhvervshus være klar med målrettede tilbud, kommenterer Richard Fynbo.

  Kontakt:

  Adm. direktør i Erhvervshus Nordjylland Lars Erik Jønsson, tlf. 20 66 68 21 / lej@ehnj.dk

  Pressekontakt: Jacob Lange, Lange PR, tlf. 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-staerk-bestyrelse-udpeget-i-erhvervshus-nordjylland?releaseId=13654853

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **