PRM / Grøn fremgang i generel tilbagegang

  Pressemeddelelse fra De Danske Bilimportører

  Bilindustrien er fortsat ramt af mangel på delkomponenter, og forventningen til det samlede bilsalg for 2022 er blevet nedjusteret, da udbuddet ikke kan følge med efterspørgslen. Dog sælges der markant flere elektriske biler end i samme periode sidste år.

  Bestanden af elbiler i Danmark er over fordoblet det sidste år. I dag er der indregistreret 88.351 elbiler i Danmark mod 41.556 samme tidspunkt sidste år

  "Indregistreringstallene er generelt faldende grundet den globale forsyningskrise. Det er dog bemærkelsesværdigt hvor hurtigt skiftet til de grønne biler går i Danmark", siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

  I årets første 6 måneder er der indregistreret 12.159 nye elbiler, hvilket er en markant fremgang i forhold til samme tidspunkt sidste år.

  Nye EU-mål skærper kravene til opladning

  EUs institutioner har netop vedtaget, at der fra 2035 kun må sælges 0-emissions biler. Bilproducenterne er med massive investeringer i ny grøn teknologi godt på vej til at nå målet. Dog bliver adgangen til opladning nøglen til succes.

  "Vi er meget bekymret for, om Europa når at få fuldt udbygget ladeinfrastrukturen frem mod 2035. Hvis ikke det lykkes, får vi ikke for alvor nedbragt CO2-udledningen. Det er dog positivt at se, hvor mange nye aktører, der melder sig på markedet for opladning, selvom det stadig går for langsomt med opsætning af ladestandere i Europa", siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

  Pressefoto

  Klik her

  Kildeangivelse

  Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

  Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk

  Kontakt:

  Adm. direktør Mads Rørvig tlf.: 30 16 10 04 email: mr@bilimp.dk

  De Danske Bilimportører

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gron-fremgang-i-generel-tilbagegang?releaseId=13654829

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **