PRM / Patientens data gør kiropraktoren klogere

  Pressemeddelelse fra sundhed.dk

  Mange af os kender til det: Ryggen driller, eller knæet gør ondt. Om det er en idrætsskade eller resultatet af dårlige arbejdsstillinger - et besøg hos kiropraktoren kan gøre underværker.

  Og nu får kiropraktorerne hjælp til at indsamle patienternes data og blive klogere på dem ved hjælp af IT-systemet Sentinel, som hører til under sundhed.dk.

  Opsamler viden hos speciallæger og kiropraktorer
  I 2020 etablerede Foreningen af Praktiserende Speciallæger og Danske Regioner enheden Sentinel i sundhed.dk-regi. 80 procent af speciallægerne er i dag koblet op på systemet, der nu også er ved at blive rullet ud i kiropraktorklinikker landet over.

  Sentinel er et IT-program, der integreres i behandlerens journalsystem og indsamler data fra patientjournalen, så behandleren kan bruge det til at gøre arbejdet bedre i sin egen klinik og på tværs af andre klinikker i hele landet. I anonymiseret form vel at mærke.

  Hvordan fungerer Sentinel?
  Sentinel installeres og integreres med den enkelte speciallæges eller kiropraktors journalsystem. Den specifikke information og data, som speciallægen eller behandleren har godkendt og givet accept til, bliver automatisk sendt til Sentinel.

  Informationen, der sendes til Sentinel, kan for eksempel være:
  · Diagnoser
  · Medicinoplysninger
  · Laboratorieværdier

  "Sentinel er et redskab, der sikrer, at den enkelte behandler har et overblik over kvaliteten af den behandling, som han eller hun giver. Netop derfor er Sentinel et særdeles brugbart værktøj i forhold til udviklingen af behandlingen hos den enkelte kiropraktor eller speciallæge og på tværs af hele sektoren," siger Claus Duedal Pedersen, der er enhedschef i Sentinel.

  Forbedrer kvaliteten
  I alt 261 kiropraktor-klinikker forventes at tilslutte sig Sentinel-systemet i løbet af det næste år.

  "Sentinel kan hjælpe os med få et samlet overblik over, hvilke diagnoser der behandles i kiropraktorpraksis. Det betyder, at den enkelte kiropraktor vil kunne se sin egen anvendelse og fordeling af diagnosekoder med henblik på at højne kvaliteten af sit arbejde. Vi ser frem til at arbejde datadrevet med kvalitet, og derigennem opretholde den i forvejen høje kvalitet, der er på kiropraktorområdet," siger Michael Christensen, formand i Dansk Kiropraktor Forening.

  Kontakt:

  Pressevagt tlf.: 53703014

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/patientens-data-gor-kiropraktoren-klogere?releaseId=13654601

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **