PRM / Vildt Tour-syn fanget på video: Cykelklædte klatrere byder rytterne velkommen til København i 76 meters højde

  Pressemeddelelse fra Bellagroup A/S

  Den gule førertrøje, den grønne pointtrøje, den hvide ungdomstrøje og den prikkede bjergtrøje. De fire, eftertragtede beklædningsgenstande er ikke et særsyn under verdens største cykelløb, men for første gang nogensinde, dingler de under Grand Départ Copenhague Danemark på siden af en af Københavns højeste bygninger.

  Se videoen fra begivenheden ved at klikke her

  Det var således en tydeligt imponeret fransk løbsleder, der under tirsdagens indvielse af det internationale pressecenter i Bella Center udbrød et "Mon Dieu, that is a first!"

  For Christian Prudhomme, kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard og resten af de fremmødtes øjne lod fire klatrere fra virksomheden Industrial Climbing Solutions i Karlslunde sig pludselig fire ned fra siden af det ene af AC Hotel Bella Skys 76,5 meter høje tårne. Et bygningsværk på 23 etager med 812 værelser tegnet af de danske arkitekter fra 3XN, og som i tillæg hælder intet mindre end 15 grader. Til sammenligning læner det skæve tårn i Pisa sig blot 4 grader til siden.

  Gentages fredag d. 1. juli til skue for København og resten af verden

  Et stykke nede ad bygningens facade foldede de fire vovehalse store flag ud i farver, som matchede de fire løbstrøjer og dermed meget af den udsmykning, der i disse dage indhyller København i gult, grønt, hvidt og polkaprikket.

  Optrinnet fik mange af de fremmødte journalister til at spærre øjnene ekstra op, og både billeder og videoer er allerede blevet delt vidt og bredt på de sociale medier inklusiv fra Tourens egen Instagramprofil, som tæller over 1,6 mio. cykelglade følgere fra ind- og udland.

  AC Hotel Bella Sky gentager happeningen under fredagens enkeltstart rundt i de københavnske gader, hvor de fire klatrere - som ellers normalt står for at pudse hotellets vinduer i de imponerende højder - kaster sig ud fra siden af det hoteltårn, der vender ud mod Indre København og Amager Fælled.

  Det sker i tidsrummet kl. 16:00-17:00 samtidig med, at de første ryttere sendes afsted.

  Kontakt:

  Kommunikationsdirektør Kaspar Mørk Arianto email: kaar@bellagroup.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/vildt-tour-syn-fanget-pa-video-cykelklaedte-klatrere-byder-rytterne-velkommen-til-kobenhavn-i-76-meters-hojde?releaseId=13654692

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **