PRM / Fornuftig lappeløsning på vejen mod mere udenlandsk arbejdskraft

  Pressemeddelelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

  “Det er godt og tiltrængt med en aftale, som kan reducere den akutte mangel på arbejdskraft i Danmark de nærmeste år. Men hvis vi vil fremtidssikre den økonomiske vækst, er der brug for en mere langsigtet løsning.”

  Det er reaktionen fra TEKNIQ Arbejdsgivernes adm. direktør, Troels Blicher Danielsen efter at et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om en supplerende beløbsordning for internationale medarbejdere for de kommende tre år på 375.000 kroner.

  “Det vigtigst er, at ordningen giver virksomhederne bedre muligheder for at rekruttere fra uden for EU, hvilket ikke mindst er afgørende, hvis vi skal løfte eksempelvis den grønne omstilling til de ønskede højder. For der er ikke nok hænder at hente indenfor EU’s grænser,” siger Troels Blicher Danielsen og uddyber:

  “Håbet er så, at den midlertidige aftale kan erstattes af en mere permanent løsning, så erhvervslivet og den økonomiske vækst får nogle faste og forståelige rammebetingelser.”

  Kontakt:

  Yderligere oplysninger:
  Jesper Melgaard, presseansvarlig hos TEKNIQ Arbejdsgiverne – mo.: 27 69 45 69

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fornuftig-lappelosning-pa-vejen-mod-mere-udenlandsk-arbejdskraft?releaseId=13654696

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **