PRM / Vejen banet for et grønnere Danmark

  Pressemeddelelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

  "Danmark er og skal være et grønt industriland. Derfor er det godt, at der kommer mere grøn energi i danskerne stikkontakter, men vi skal også sikre, at energiudbuddene fremmer grøn produktion. Det skal ikke kunne betale sig fx at købe mindre bæredygtige vindmølletårne i Kina og transportere dem til Europa. Så vi er glade for, aftaleparterne nu tager hånd om dette", siger Troels Blicher Danielsen.

  Det siger Troels Blicher Danielsen, adm. Direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, efter at regeringen her til morgen kunne præsentere en bred politisk aftale, som lægger kursen for et grønnere Danmark.

  "Det er meget positivt, at man med aftalen desuden får sat fokus på ikke bare de store solcelleparker, men også på en bedre udnyttelse af vores bygningers tage til solceller. Det er uhyre vigtigt, at vi udnytter det kæmpe potentiale, der er på dette område, og vi glæder os over, at den kommende solcellestrategi blandt andet skal behandle de mange barrierer, der er på området."

  Hurtigere vej til grøn varme

  Dagens aftale sender ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne også et klart politisk signal om, at naturgassen skal ud af boligopvarmningen.

  "Som aftalen også lægger op til, får vi masser af biogas ind i systemet de kommende år. Men det er helt afgørende, at den bruges der, hvor den gør mest gavn - nemlig i industri og i den tunge transport," siger Troels Blicher Danielsen og uddyber:

  "Det er virkelig positivt, at man vil give tilskudspuljerne på området et serviceeftersyn, og ikke mindst, at man vil opsplitte bygningspuljen i to med henblik på at kunne nedbringe sagsbehandlingstiderne og undgå stop -go effekter afhængigt af, om kunderne kan få tilskud eller ej. Det vil i høj grad gavne den enkelte naturgaskunde, som får kortere fra beslutning til handling."

  Han anerkender også, at aftalen vil trimme Erhvervspuljen, så den bliver lettere for danske virksomheder at bruge og fremhæver i det hele taget dagens aftale som et markant skridt på vejen mod et grønnere Danmark.

  Kontakt:

  Yderligere oplysninger:
  Jesper Melgaard, presseansvarlig hos TEKNIQ Arbejdsgiverne - mo.: 27 69 45 69

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/vejen-banet-for-et-gronnere-danmark?releaseId=13654328

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **