PRM / Sommeraktivitet for børnefamilier på Kronborg Slot

  Pressemeddelelse fra Kronborg Slot

  Christian 4. vil sende en ekspedition afsted til fjerne lande, og han mangler folk til at hjælpe på de store skibe. På verdenshavene lurer pirater, dødelige sygdomme og frygtelige storme. Men rejsen kan også byde på spændende eventyr og ufattelige rigdomme. Tør du tage med?

  I sommerferien kan gæster på Kronborg møde sømænd, adelelige og andet godtfolk, der havde 1600-tallets farefulde sørejser helt inde på livet. De vil involvere børnefamilier i, hvad datidens handelsrejser indeholdt på godt og ondt.

  Der bliver rullet tønder, fægtet med sværd, fejet skibsdæk og kigget i kikkert, mens drabelige søslag genopleves, og der øses ud af (røver)historier fra de syv verdenshave.

  Bygger på en sand historie

  Det bliver vældig underholdende, men også lærerigt, fortæller Mia Ramsing Jensen, der er museumsinspektør på Kronborg. For sommeraktiviteten bygger på et virkeligt kapitel af Danmarkshistorien med Christian d. 4., der som landets konge også regerer over Kronborg.

  I 1618 sender Christian d. 4 en ekspedition afsted mod Sydøstasien for at etablere en handelskoloni, som kan forsyne Danmark med Østens luksuriøse varer, så han slipper for at købe dem dyrt i Europa af blandt andet hollandske og engelske købmænd.

  "Hvis man læser om ekspeditionen, er det mange af de samme historier, som vi genbruger - bare i børnehøjde. Vi vil gerne vise børn, at selvom 1600-tallets rejser indeholder eventyr, kulturmøder og store oplevelser, ligesom når de tager på ferie med mor og far til Mallorca, adskiller datidens rejser sig væsentlig fra nutidens ferierejser på en helt række områder. I 1600-tallet var det ikke altid lykken at rejse ud," siger Mia Ramsing Jensen.

  Til sidst får gæsterne da også mulighed for at fortælle kongen, om han skal sende dem med næste ekspedition, eller om de hellere vil blive hjemme i denne omgang.

  Christian 4.'s store eventyr - tør du ta' med?

  Varighed: ½ - 1½ time (afhængigt af hvor lange man vil bruge)

  Perfekt for børn mellem 5 - 12 år.

  Åbningstid: 10 - 17

  Kontakt:

  Museumsinspektør Mia Ramsing Jensen email: Mia.Ramsing.Jensen@natmus.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sommeraktivitet-for-bornefamilier-pa-kronborg-slot?releaseId=13654119

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **