PRM / Energistyrelsen genudbyder første fase af CCUS-puljen

  Pressemeddelelse fra Energistyrelsen

  Efter annullering af første udbud af CCUS-puljen fredag d. 3 juni 2022, er udbudsbekendtgørelsen for genudbuddet sendt til offentliggørelse. Dermed sættes der igen gang i udbudsprocessen for første fase af CCUS-puljen, som bliver Danmarks første støttepulje til fangst, transport og lagring af CO2.

  Frist for ansøgning om prækvalifikation er d. 7. juli 2022. Tidsplan og proces er nærmere beskrevet i udbudsmaterialet, der vil være tilgængeligt i 'EU supply' 48 timer efter bekræftet modtagelse dvs. tidligst d. 9. juni kl. 15:27.

  Udbudsbekendtgørelsen offentliggøres på EU's elektroniske udbudsplatform, Tender Electronic Daily (TED), og offentliggøres også på Energistyrelsens hjemmeside. Materialet vil foreligge på engelsk.

  Energistyrelsen har opdateret udbudsmaterialet med henblik på at sikre, at kommunalt ejede affalds-varmeværker kan deltage i udbuddet jf. den politiske aftale om CCS-strategien.

  Kontakt:

  Kontorchef Henrik Sulbrück, tlf: 33 92 66 86, e-mail: hesu@ens.dk

  Kontakt:

  Pressechef Ture Falbe-Hansen email: tfh@ens.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/energistyrelsen-genudbyder-forste-fase-af-ccus-puljen?releaseId=13652875

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **