PRM / Invitation: Global IEA-konference om energieffektivitet

  Pressemeddelelse fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

  IEA og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet inviterer til den syvende globale konference om energieffektivitet, som i år foregår i Sønderborg den 7 - 9. juni. Konferencen, som for første gang finder sted på dansk jord, afholdes i samarbejde med Danfoss, Dansk Industri og State of Green.

  Tid: Tirsdag d. 7. til torsdag d. 9. juni

  Sted: Konferencen finder sted på tre forskellige lokationer:

  Sergenten
  Gerlachsgade 10
  DK-6400 Sønderborg

  Salen
  Gerlachsgade 8
  DK-6400 Sønderborg

  Alsik hotel
  Nørre Havnegade 21-25
  DK-6400 Sønderborg

  Direktøren for Det Internationale Energiagentur (IEA) dr. Fatih Birol og klimaminister Dan Jørgensen deltager sammen med mere end 20 ministre, beslutningstagere og erhvervsfolk fra hele verden og på tværs af sektorer.

  Konferencen vil give dem mulighed for at finde ud af, hvordan den globale indsats på energieffektivitetsområdet kan styrkes og udvikles. Det er en dagsorden, som kun er blevet mere relevant set i lyset af den fossile energikrise - og hvor energieffektivitet spiller en stor rolle, fordi det modsat de helt store anlægsprojekter kan sætte skub på den grønne omstilling med det samme.

  Pressen har mulighed for at deltage i forskellige events alle dage. Der er desuden enkelte aktiviteter kun for pressen, herunder:

  • Den 7. juni kl. 13.30 afholdes et teknisk pressebrief, hvor en ny IEA-undersøgelse af energieffektivitet præsenteres. Undersøgelsen ser bl.a. på, hvordan en styrket indsats på EE kan reducere omkostninger og sikre, at vi når vores klimamål.
  • Besøg rundt omkring Sønderborg d. 7. juni for at vise forskellige energieffektive løsninger.
  • Den 8. juni kl. 11.15 holder IEA, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Danfoss et pressemøde ifm. resultaterne fra IEA's undersøgelse. IEA-direktør dr. Fatih Birol, klimaminister Dan Jørgensen og administrerende direktør i Danfoss Kim Fausing deltager.

  Program for konferencen kan findes her.

  Kontakt:

  Tilmelding til konferencen skal ske ved IEA på merve.erdil@iea.org

  For yderligere oplysninger, kontakt Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets pressetelefon på 41 72 38 05

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/invitation-global-iea-konference-om-energieffektivitet?releaseId=13652427

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **