PRM / Blå Kors Danmark er vært for Nordisk Blå Kors-konference

  Pressemeddelelse fra Blå Kors Danmark

  Fra 31. maj til 1. juni er Blå Kors Danmark vært for Nordisk Blå Kors-konferencen 2022 i København. Til konferencen kommer Blå Kors-ledere fra de nordiske lande og Schweiz.

  Blå Kors Danmark yder udelukkende social hjælp i Danmark, men er på ledelsesniveau en del af International Blue Cross og herunder også Nordic Blue Cross.

  "Det er meget værdifuldt både for os og de andre lande at få inspiration til at lave nye tiltag og udveksle gensidige erfaringer. Det er Barnets Blå Hus et glimrende eksempel på," siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre.

  Barnets Blå Hus er et støttetilbud til børn og familier fra hjem med alkoholmisbrug, som er opstået med inspiration fra Norge og Sverige. Der er i øjeblikket seks Barnets Blå Hus-afdelinger i Danmark, og det syvende er lige på trapperne.

  En international stemme

  Når Blå Kors Danmark er en del af International Blue Cross skyldes det også, at man gerne vil give støtte til lande, hvor organisationsarbejdet står mindre stærkt.

  "I Blå Kors Danmark har vi både et højt organisatorisk og et højt fagligt niveau, som vi i en vis udstrækning også føler os forpligtet til at bruge til at inspirere og støtte Blå Kors-arbejdet i andre lande," siger Christian Bjerre og tilføjer:

  "Det er vigtigt, at vi også internationalt har en stemme, der taler de udsattes sag og sætter fokus på forebyggelse og hjælp til mennesker med alkoholmisbrug og deres pårørende."

  Når Schweiz også deltager i konferencen sammen med de nordiske lande, skyldes det, at det Internationale Blå Kors har hovedkontor i Schweiz.

  Konferencen foregår i København 31. maj-1. juni 2022.

  Kontakt:

  Generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre tlf.: 29 68 96 67 email: cbj@blaakors.dk

  Kommunikationsmedarbejder i Blå Kors Danmark Simon Thidemann tlf.: 61 69 27 79 email: sth@blaakors.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bla-kors-danmark-er-vaert-for-nordisk-bla-kors-konference?releaseId=13651986

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **