PRM / To professorer hædres med Holst-Knudsen-pris og Victor Albeck-pris

  Pressemeddelelse fra Aarhus Universitet

  Overlæge Victor Albeck og landsretssagfører Carl Holst-Knudsen spillede afgørende roller i tilblivelsen af Aarhus Universitet - og de lægger begge navn til universitetets to fornemste videnskabspriser, som i år går til en NAT-professor og en Health-professor.

  Victor Albeck-pris til professor i klimaforskning
  Professor i biologi Signe Normand modtager Victor Albeck-prisen for sin banebrydende forskning i klimaforandringer og naturbeskyttelse. Victor Albeck-prisen blev indstiftet af Aarhus Universitets Forskningsfond i 2021.

  Signe Normand har udviklet innovative metoder til at forstå, hvordan planter påvirkes af miljø- og klimaforandringer på tværs af tid og sted. Hun er én af få forskere på verdensplan - og den eneste i Danmark - der kombinerer særlige drone- og satellitbaserede billeder, såkaldt remote sensing, med bl.a. økologisk forståelse og studier af årringe i træer og buske.

  Signe Normand arbejder tværvidenskabeligt, bygger bro på tværs af fagligheder og holdninger, og i 2021 blev hun udpeget som forperson for Danmarks første Biodiversitetsråd.

  Signe Normand modtog Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris i 2011

  Læs mere om professor Signe Normand

  Holst-Knudsen-pris til professor i virusforskning
  Professor i medicin Søren Riis Paludan modtager Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris for sin innovative forskning i, hvordan virusinfektioner aktiverer immunsystemet.

  Søren Riis Paludan har identificeret grundlæggende mekanismer i immunresponset og har dermed bidraget betydeligt til den grundlæggende viden, som har banet vejen for nye vacciner og behandlinger af bl.a. COVID-19. Hans tilgang til infektionsimmunologi har ført til en række banebrydende opdagelser og ændret måden, vi forstår immunsystemet på.

  De seneste to år har Søren Riis Paludan optrådt i danske og udenlandske medier mere end 4.500 gange og dermed bidraget markant til både folkeoplysning og samfundets håndtering af COVID-19-pandemien.

  Læs mere om professor Søren Riis Paludan

  Begge priser er på 100.000 kr.

  Læs mere om Victor Albeck, Carl Holst-Knudsen og AU's ophav

  Priser til 5 talentfulde ph.d.er
  Ved prisoverrækkelserne uddeler Aarhus Universitets Forskningsfond for 20. gang sine talent-priser på hver 50.000 kr. Priserne går til 5 ph.d.er fra Aarhus Universitet, som har gjort sig ganske særligt bemærket, både med deres forskningsresultater og med den måde, de har formidlet dem på.

  Prismodtagerne er:

  Charlotte Ettrup Christiansen: Socialantropologi
  Mai Bjørnskov Mikkelsen: Emotionsforskning
  Kasper Glerup Lauridsen: Hjertestop på hospitaler
  Niels Kristian Kjærgård Madsen: Kvantekemisk metodeudvikling
  Niloofar Yazdani: Computerteknologi

  Læs portrætter af ph.d.-prismodtagerne

  Kontakt:

  Henrik Dalgaard, Aarhus Universitets Forskningsfond, hd@auff, mobil: 23823230

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/to-professorer-haedres-med-holst-knudsen-pris-og-victor-albeck-pris?releaseId=13651937

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **