PRM / Kristi himmelfartsferien byder på tæt trafik og kø

  Pressemeddelelse fra Vejdirektoratet

  På torsdag er det Kristi himmelfartsdag, og det er for rigtig mange danskere lig med en yderst velkommen, forlænget weekend.

  Vejdirektoratet forventer, at mange vil besøge familie og venner, ikke mindst fordi det er sæson for konfirmationer, men mange vil også søge mod sommerhusområder og campingpladser over hele landet. Derfor kan der i perioder være risiko for tæt trafik og forlænget rejsetid på nogle af de mest travle strækninger.

  Specialkonsulent Helene Cecilie Kærsgaard, Vejdirektoratet, siger:
  "Det er særligt lige op til Kristi himmelfartsferien, altså onsdag den 25. maj mellem klokken 14.00 og 19.00, at der er stor risiko for kødannelser og forlænget rejsetid. På det tidspunkt vil ferietrafikken nemlig begynde at blande sig med myldretidstrafikken, og så har vi balladen. Vi opfordrer som altid til, at man holder sig orienteret på trafikinfo.dk, så man kan nå at ændre rute eller afrejsetidspunkt, hvis der er sket noget derude. Vi opdaterer løbende om trafiksituationen her og nu".

  På selve Kristi himmelfartsdag skal man også være opmærksom på tæt trafik og mindre kødannelser mellem kl. 11.00 og 14.00. Både onsdag den 25. maj og Kristi himmelfartsdag den 26. maj vil trafikken hovedsageligt bevæge sig fra hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde.

  Feriens hjemrejsetrafik forventes at være på sit højeste søndag den 29. maj mellem kl. 12.00 og 16.00, hvor trafikanterne må påregne tæt trafik og risiko for mindre kødannelser fra vest mod øst over E20 Fynske Motorvej og Vestmotorvejen og via rute 21 fra Sjællands Odde mod hovedstadsområdet.

  Vejdirektoratet anbefaler, at man så vidt muligt kører uden for de mest trafikerede tidsrum, hvor risikoen for forsinkelser er størst, og i øvrigt sætter god tid af til rejsen.

  Ny, mere farveblinde-venlig grafik

  I tidligere trafikprognoser har Vejdirektoratet i grafikkerne brugt tynde, lodrette, farvede striber til at illustrere, om der var tale om røde, gule eller grønne trafikdage. Men lige netop røde og grønne farver er "kryptonit" for farveblinde, som har svært ved at afkode disse farver.

  Derfor har Vejdirektoratet nu valgt at benytte trafiklys i trafikprognoserne, så farveblinde får en ekstra hjælp til at afkode de røde, gule og grønne rejsedage.

  Specialkonsulent Helene Cecilie Kærsgaard, Vejdirektoratet, siger:
  "Det var ikke før, at en nyansat medarbejder, som er rød-grøn farveblind, fortalte, at vores grafikker var svære at afkode for farveblinde, at vi blev opmærksomme på problematikken. Der er omkring 210.000 farveblinde i Danmark, som vi ikke har ramt særlig godt med vores grafikker før i tiden, og det vil vi gerne gøre bedre. Med trafiklyset, som de fleste kender, kan man nemt signalere farverne rød, gul og grøn. Så det gør vi fra nu af."

  Ifølge Øjenforeningen er der cirka 210.000 danskere, der er født farveblinde, hvoraf de 200.000 er mænd, mens resten er kvinder. Med det nye trafiklys i grafikken er det håbet, at farveblinde får nemmere ved at afkode, hvilke dage man skal være opmærksom på tæt trafik og kødannelse på vejene.

  Øget trafik i sommerhusområderne

  Sommerhussæsonen er nu for alvor i gang, og Vejdirektoratet forventer derfor tæt trafik til og fra de større sommerhusområder. Det gælder især sommerhusområderne langs den jyske vestkyst og i Nordsjælland.

  Forvent tæt trafik på de større rejsedage på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 40 ved Skagen, rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse og rute 21 mod Sjællands Odde.

  Husk, at der altid kan opstå kø og forlænget rejsetid på grund af uheld, dårligt vejr eller andre uforudsete hændelser, og risikoen er naturligt nok større, når der er mange biler på vejene.

  Vejdirektoratet anbefaler desuden, at man altid holder sig orienteret om den aktuelle trafiksituation både før og under køreturen på trafikinfo.dk og ved at lytte til P4 Trafik.

  Læs mere på trafikinfo.dk

  Læs Vejdirektorates trafikprognose

  Kontakt:

  Specialkonsulent Helene Cecilie Kærsgaard tlf.: 22 27 34 16 email: hck@vd.dk

  Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon: tlf.: 20 61 26 64

  Vejdirektoratets pressetelefon: tlf.: 51 83 33 93

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kristi-himmelfartsferien-byder-pa-taet-trafik-og-ko?releaseId=13651985

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **